Billeder: FCM sikrer sig længe ventet sejr

For første gang i seks kampe kunne superligaduksene FC Midtjylland gå fra banen med tre point i rygsækken, da det søndag aften blev til en 3-0-sejr på hjemmebane over Esbjerg.

Sejren var længe vente i Herning, der i de seneste uger har set et stort forspring i Superligaen skrumpe uge for uge. Med søndagens tre point har man henholdsvis tre og syv point ned til toeren AaB og mesterskabsfavoritterne fra FC København.

Morten "Duncan" Rasmussen, der slet ikke har scoret i hele perioden uden FCM-sejre, stod for to af målene mod Esbjerg - et i hver halvleg, mens forsvareren Erik Sviatchenko fik headet en scoring i nettet mellem de to mål af angriberen.

Forskellen på tre mål endte med at blive rigeligt stor, men hjemmeholdet var skarpest, da de fik mulighederne.

Opgøret i Herning forekom at være i et pudsigt vakuum, da de to hold rent pointmæssigt har været de bedste i Superligaen i 2013, men samtidig begge har været inde i en meget skidt periode.

For mens FC Midtjylland har spillet mange kampe uafgjort, var søndagens nederlag Esbjergs fjerde på stribe i ligaen. Lidt af et paradoks for Europa League-deltagerne, der før den pludselige nedtur var landets mest formstærke hold.

Men vestjyderne virker som et mandskab, der har svært ved at have kræfter nok til både Europa og den hjemlige liga. Selv om de meget energifyldte, unge spillere, som holdet er fuld af, havde få aktioner af kvalitet, så var der langt imellem dem i Herning.

Den dårlige periode har sendt Esbjerg kun to point fra nedrykningsstregen, hvor FC Nordsjælland optager pladsen akkurat på den forkerte side.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip