Billedgalleri og fakta om Gibraltar: 426 meter og fantastisk udsigt

Gibraltar er en engelsk kronkoloni allerlængst mod syd i Europa, og landet hører direkte under den engelske dronning.

På en lille spids i Andalusien i Spanien hejser klipperne sig 426 meter op i luften, og det er et fantastisk syn.

Gibraltar er omkring fire kilometer lang, og en enkelt kilometer bred. Her bord der omkring 30.000 mennesker, og der er registreret 75.000 virksomheder.

Det er et ægte stykke England, selvom den ligger langt væk. Her er der masser af engelske betjente, sproget er naturligvis engelsk, og møntfoden er Gibraltar pund. Man kører dog i højre side af vejen.

Men ellers sætter det engelske tydeligt sit præg. Masser af pubs og engelsk gademiljø i det stejle område.

Se dagens.dk FERIE-tillæg her

Største seværdighed er Upper Rock 426 meter over havets overflade. Tag endelig svævebanen (the cable car) op, turen tager godt tre minutter og er helt fantastisk.

På toppen har man en af Europas allersmukkeste udsigter ud over Middelhavet, over til Marokko og op langs den spanske solkyst.

Her på toppen lever også de eneste vilde aber i Europa, og de er frække. Pas på med madvarer, og hiver du en banan frem, vil det kun tage få sekunder før aberne forsøger at tage den fra dig. Det koster i øvrigt op til 5.000 kroner at fodre aberne, så lad være med det.

Der flere gode seværdigheder i Gibraltar, og også det sydlige punkt Europa Point er et besøg værd. Her finder du den fantastisk moske, der knejser hvidt og stolt ud til Middelhavet og over mod Afrika.

Her er også et fyrtårn og en stor legeplads til børnene.

Kør turen rundt om klippen og nyd den enestående udsigt alle steder.

En lille sjov detalje er i øvrigt lyskrydset hvor du kører ind i Gibraltar. Er der grønt skal du bare køre videre, men er der rødt er det en god idé at vente. Så er der nemlig et fly på vej ned, da vejen ind til Gibraltar går direkte hen over landsingspladsen.

Vil du overnatte i Gibraltar kan du vælge mellem nogle få hoteller og et enkelt vandrehjem. Campingpladser er der ingen af, og man må ikke sove i sin autocamper her.

Rigtig god tur.

Dagens Gossip