Billetsalg sprænger alle rammer i Aalborg

Krisen er drevet over, og nu har både nordjyder og andre danskere hevet fat i den fyldte tegnebog for at købe billetter til de store internationale pop- og rocknavne.

52.450 billetter til forårets koncerter og forestillinger er solgt, og kun sølle tre procent eller 1.750 billetter er tilbage inden sommerferien lukker det nordjyske kulturhus, Aalborg Kongres & Kultur Center, for forårssæsonen.

- Vi har aldrig oplevet en så stor købelyst tidligere i husets mere end 60-årige historie, og det er som om, at både nordjyder og alle andre har fået nok af krise, og nu virkelig tror på, at det økonomiske lys er ligeså stærkt som forårets skønne stærke lys, siger Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Allerede ved årets begyndelse tegnede dette billede sig, og AKKC har derfor helt usædvanligt været ude meget sent i sæsonen for at købe store navne internationale som for eksempel Elton John og Bryan Adams.

Af nationale store navne er der sat to ekstra shows ind med Frank Hvam og en koncert med Thomas Helmig samt Agnes Obel. Forårets resterende kulturarrangementer tæller 19 og heraf er 12 arrangementer enten udsolgt eller med få eller meget få billetter.

Christian Have, der er kommunikationsrådgiver for mange kulturelle aktører, er ikke overrasket.

- At Aalborg oplever dette boom i salget af billetter skyldes to forhold. For det første, så ses der generelt i hele Danmark et stigende billetsalg, nu hvor optimismen begynder at indfinde sig med en aftagende økonomisk krise. Det andet er, at Aalborg har et meget højt kvalitetsniveau med både store internationale og nationale navne, og finder de rigtige navne i forhold til befolkningsgruppen, og de målgrupper huset henvender sig til som spillested, siger Christian Have, kreativdirektør i Have Kommunikation.

At det er pop- og rockkoncerter og shows der hitter, er også en international trend, hvor man lige nu ser en revival af specielt 80’er og 90’er grupper med stærke guitarister.

- Men også fremragende sangskrivere som eksempelvis Bryan Adams, der traditionelt har tiltrukket det modne publikum får en overraskende stor og ny opmærksomhed fra et noget yngre publikum, fortæller Christian Have.

I AKKC har navne som de to tyske popfænomener Hansi Hinterseer og Andrea Berg udsolgte koncerter. Men også Cliff Richard, Bryan Adams og Elton John er udsolgt, og til ZZ Top er der kun små 300 billetter tilbage ud af 5.000 til koncerten den 18. juni.

Dagens Gossip