Billige huse: Op mod en tredjedel af alle huse sælges til under en million

Op mod en tredjedel af alle huse i Danmark blev sidste år solgt til en pris på under en million kroner, mens kun hver tiende blev solgt til over tre millioner, viser en ny undersøgelse fra RealMæglerne Holding A/S.

Men undersøgelsen viser samtidig også, at der er store geografiske forskelle på, hvad villaer bliver handlet til.

I hovedstadsregionen var det under 10 procent af alle villaer, der sidste år blev handlet til under en million kroner, mens over 20 procent af villaerne havde en salgspris på over fire millioner kroner.

I Region Nordjylland var det derimod næsten hver anden bolig, der blev handlet til under en million kroner, mens kun en ud af 50 boliger blev solgt til en pris på over fire millioner kroner.

Også på kommunalt plan var der stor forskel. På Frederiksberg og i Gentofte, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommune var det mere end hver anden villa der blev solgt til mere end fire millioner kroner - med Gentofte som topscoreren med 77,6 procent.

Og hverken på Frederiksberg, i Gentofte eller Albertslund kommune blev der solgt en eneste villa til under en million kr.

I sidstnævnte kommune blev tre ud af fire villaer solgt til en pris mellem to og tre millioner kroner. På Fanø blev tre ud af fire villaer derimod solgt til mellem en og to millioner kroner, hvorimod der ikke blev solgt en eneste bolig til over tre millioner kroner - hvilket der heller ikke blev på Læsø.

På Lolland var det næsten 80 procent af alle villaer, der blev solgt til under en million kr. og i hele den nordjyske region var det kun i Aalborg og Rebild kommune at mindre end halvdelen af alle villaer ikke blev solgt til under en million kr.

- Undersøgelsen viser, at priserne på villaer helt generelt er blevet reguleret meget langt ned, også selvom der er store forskelle de enkelte regioner imellem", fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Se oversigt over mange procent af villaer der blev solgt i bestemte prisintervaller i 2011 i de enkelte kommuner her:

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

Dagens Gossip