Billigere færgebilletter til danske øer rykker længere væk

Skrevet af admin

09/11/2015

Dagens topnyheder

Selvom flere venstrekandidater under valgkampen lovede billigere færgetrafik, så figurerer lavere færgetakster ikke i regeringens finanslovsforslag for 2016.

Dansk Folkeparti rakte tidligere på året hånden ud til Socialdemokraterne, og tilbød at lave en aftale om lavere færgepriser uden om regeringen. Dengang afviste socialdemokraterne, og nu gælder tilbuddet ikke længere.

Spørgsmål: Vil I stadig lave en aftale om færgepriser uden om regeringen?

- Nej, nu har vi lagt det på bordet med finansministeren som forhandlingsleder. Og sådan er det, siger Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, til Ritzau.

Han fortsætter.

- Vi har også lagt andre ting på bordet. Men de konkrete diskussioner om færgepriserne har simpelthen ikke været der endnu.

Spørgsmål: Men I vil ikke længere række hånden ud til Socialdemokraterne og lave en aftale uden om regeringen?

- Nej. Når man ikke har fået nej fra regeringen endnu, så er der jo ikke nogen grund til at række ud.

Rene Christensen forklarer, at Dansk Folkeparti har forslaget som et centralt ønske i finanslovsforhandlingerne.

- Vi har sikret billigere færgebilletter før, og jeg tror på, v kan lykkes med det igen, siger han, og hentyder til, at det lykkedes Dansk Folkeparti at sikre billigere færgepriser, da de lavede vækstplan med den tidligere SR-regering i foråret.

Rene Christensen vil dog ikke kalde det et ufravigeligt krav, at Dansk Folkeparti får billigere færger.

- Dansk Folkeparti har aldrig ufravigelige krav i en finanslovsforhandling. Det er ikke et ultimativt krav. Men vi synes det er vigtigt. Og jeg synes også, der var mange, der kiggede positivt på det rundt om forhandlingsbordet./ritzau/