Billy Idol rocker Esbjerg

Et af 1980'ernes store rock-ikoner, Billy Idol, er med, når den 24. udgave af Esbjerg Rock festival løber af stablen. Det oplyser arrangøreren, SHB.

Den dengang så slemme dreng kan genopleves i Esbjerg, hvor han formentlig vil fyre hits som "Flesh for fantasy", "White wedding" og "Cradle of love" for festivalgæsterne.

Den evige rebel

Billy Idol indledte sin strålende karriere i starten af 80’erne med punk-gruppen Generation X.

Den punkede rock n’ roll har igennem alle årene været BILLY IDOLs varemærke, men den rebelske stil blev tilsat en god portion MTV-glimmer op igennem 80’erne, hvor Billy Idol for alvor satte turbo på sin karriere.

Især de to albums "Rebel Yell" fra 1983 og "Whiplash Smile" fra 1986 står tilbage som lysende milepæle i rockhistorien, og kastede dertil en masse single-hits af sig - godt hjulpet af nogle af årtiets mest mindeværdige musikvideoer.

To rock-ikoner på scenen

I dag formår Billy Idol i dén grad at trodse fødselsattesten. På scenen strutter han af energi, attitude og rå nerve, og han smider gerne t-shirten for at blotte sin ganske nydelige sixpack.

Ved sin side har han sin “partner in crime” - den ligeledes ikoniske og højt respekterede rock-guitarist Steve Stevens, som mange nok også kan huske fra Michael Jacksons »Dirty Diana«.

De to står i spidsen for et band, som igennem de senere år har begejstret publikum på adskillige store festivaler og spillesteder verden over.

En kæmpe oplevelse venter

Med først Blondie - og nu også Billy Idol - på plakaten, tegner Esbjerg Rock Festival 2014 sig til at blive en god oplevelse. For begge artisters vedkommende er det eneste koncert på dansk grund i denne omgang.

Esbjerg Rock Festival bliver i år afholdt for 24. gang, og finder sted fredag 13. juni og lørdag 14. juni i Vognsbølparken i Esbjerg. Blandt navnene er Billy idolL, Blondie, Hanne Boel og Rocazino.

Se musikvideoer og billeder nedenunder...

Dagens Gossip