Biologen tog et billede af denne utroligt sjældne fugl - så slog han den ihjel

I slutningen af september var biologen og forskeren Chris Filardi på feltarbejde på Solomon-øerne. 

Her lykkedes det ham at fotografere en af verdens mest sjældne fuglerarter, mustacheisfuglen, men det han gjorde bagefter har sendt ham i et gigantisk stormvejr. 

Biologen valgte nemlig at slå fuglen ihjel, så han kunne studere den nærmere, og det har sat sindende i kog hos dyreelskere, der nu sammenligner ham med den amerikanske tandlæge, der slog løven Cecil ihjel. 

Chris Filardi var ledsaget af forskere fra American Museum of Natural History, og da museet lagde et billede op af fuglen, blev de bombarderet med vrede kommentarer, hvilket fik dem til at slette opslaget igen. 

Men det har kun fået de vrede kommentarer til at fortsætte på museets andre opslag på Facebook.

'Chris Filardi burde fængsles sammen med løvedræberen', 'Ikke dræbt i forskningens navn, men for en enkelt mands ego. Må Filardi rådne op i helvede', lyder nogle af de mange vrede kommentarer. 

Onsdag forsøgte Chris Filardi at svare tilbage på kritikken i et indlæg på dyreværnsorganisationen Audubons hjemmeside. 

- I et kvart århundrede har jeg arbejdet for at bevare vildmarksområder, og de ikke menneskelige organismer, der trives der og hvor egen arts interaktion med disse steder, skriver han blandt andet i sit forsvar, der ikke har mildnet kritikken af ham. 

Han forsøger også at afvise alle beskyldningerne om, at han kan sammenlignes med løven Cecils drabsmand. 

- Det her var ikke en trofæjagt, skriver han. 

Det anslås at der lever mellem 250 og 1000 mustacheisfugle i verden, og den er derfor klassificeret som udrydningstruet. 

Dagens Gossip