Biologer obducerer en strandet spækhugger: De får et chok over det, de finder

Kort før jul strandede en cirka 6 meter lang spækhugger på en sydafrikansk strand.

Der ses ofte større delfiner, hvaler og hajer i området omkring Plettenberg Bay, der ligger i provinsen Western Cape, men den strandede spækhugger er alligevel et særsyn.

Marineforskerne har nu obduceret dyret for at finde ud af, hvad dets død skyldes, og de er chokerede over fundet.

En af folkene bag teamet, der undersøgte den strandede delfin, Dr Gwenith Penry, skrev således på sin facebookvæg, at:

- Nedenfor er nogle ret alarmerende billeder af, hvad vi har fundet ud af indtil videre. Denne 5,7 meter lange hun-spækhugger sultede. Hun havde meget lidt mad i sin mave, og mavesækken var i opløsning. Vi fandt flere lange stykker plastik (yoghurt-bøtter, gamle skosåler, chips- og chokoladepapir), noget tang og nogle organismer, vi stadig skal have identificeret, skriver Gwenith Penry. 

Læs også: Lystfiskere troede ikke deres egne øjne, da de så, hvad denne hval havde i munden

Hun har lagt billedet af dyrets maveindhold på facebook som en advarsel om, at spækhuggeren muligvis døde på grund af menneskernes skrald.

Om ikke andet gjorde det dyrets helbred værre:

Foto: Gwenith Penry faceboook 

- Altsammen tyder på, at hun forsøgte at finde føde på lavt vand i vores bugt. Spækhuggere i Sydafrika finder oftest udelukkende føde i pattedyr (sæler, delfiner osv.) eller store fisk og blæksprutter. Det er muligt, at dette individ fik det dårligt og blev for svagt til at jage med resten af sin gruppe, og derefter flyttede ind i bugten og forsøgte at finde mad, der var nemt og tilgængeligt, uddyber Gwenith Penry.

Mad fandt dyret dog ikke meget af at dømme efter billederne, men derimod skrald.

Se de fascinerende billeder af bjærgningen af dyret i galleriet nedenfor:

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Good Morning all - I know everyone is very keen to understand the cause of death of the orca that stranded in Plett on...

Posted by Gwen Penry on Tuesday, December 15, 2015

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip