Bios afskaffer ekstrabetaling til reddere ved ekstra vagter

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Der vanker ingen ekstra belønning til de reddere i ambulanceselskabet Bios, der tager ekstra vagter.

Det skriver DR Fyn.

Og når der ingen ekstra betaling er, er der ingen gulerod til at motivere, siger Bios-reddernes fællestillidsmand, Christian Stigaard, til DR Fyn.

- Det er klart, hvis de bliver honoreret mindre for den ekstra indsats, de gør, så mister de lysten, fortæller Bios-reddernes fællestillidsmand, Christian Stigaard.

Det har konsekvenser, at Bios' ambulancereddere i stigende grad siger nej til at tage en ekstra vagt for at lukke hullerne i Bios' vagtplan, medgiver selskabets direktør, Morten Hansen.

- Der er ikke i samme grad villighed til at tage overarbejde som i startperioden, siger han, men afviser over DR Fyn, at det får konsekvenser for borgene.

Bios har fra begyndelsen af januar fjernet de såkaldte ’guldvagter’, der gav redderne flere tusind kroner ekstra for at tage en vagt.

- Vi mener ikke, at pengene er det hele. Vi skal skabe et godt arbejdsmiljø, og så skal vi nok blive bedre til at rekruttere alle dem, vi skal have med om bord, siger Morten Hansen til DR Fyn.

Administrationen i Region Syddanmark betegner i et notat beslutningen som "forståelig", men "risikabel", da det kan betyde, at redderne ikke vil tage flere ekstravagter.

Men det afviser Morten Hansen på trods af, at Bios i januar i nogle dage har manglet helt op til fire ambulancer på en dag.

Det er fem måneder siden, at Bios overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark.

/ritzau/