Bios-direktør indkaldt til møde med region Syddanmark

Skrevet af admin

18/02/2016

Mest læste i dag

Nu er det ikke kun Bios' hollandske direktion, som er indkaldt til møde med Region Syddanmark. Også selskabets danske direktør, Morten Hansen, har fået en mødeindkaldelse.

Bios overtog ambulancekørslen fra Falck i Region Syddanmark 1. september sidste år, og på mødets dagsorden står samarbejdet og tilliden til direktør Morten Hansen, skriver DR Syd.

Fem af partierne i regionsrådet har meldt ud, at de har mistet tilliden til ham, efter at det er kommet frem, at Bios-direktørens kone har forsøgt at lokke oplysninger ud af Karsten Hønge fra SF.

Ved at udgive sig for at være en borger ringede hun for få at vide, om Karsten Hønge havde modtaget bidrag til sin valgkamp fra Reddernes Landsklub, en faglig organisation for Falck-reddere.

Oplysningerne fra korrespondancen mellem de to endte ifølge TV2 Fyn få dage senere i en historie i TV Syd om Falck-reddernes bidrag til SF'eren.

Partierne har bedt Venstres Thyge Nielsen, der er formand for regionens præhospitale udvalg, om at tage affære.

- Det kan jeg selvfølgelig ikke lade sidde overhørig. Jeg har allerede i går taget kontakt til både den hollandske og danske ledelse i Bios, siger Thyge Nielsen til TV Syd.

- De er indkaldt til et møde om, hvordan det er at være samarbejdspartner med en politisk ledet organisation, og hvad vi af har af forventninger til vores samarbejdspartnere.

Thyge Nielsen har selv tillid til Morten Hansen, og det er helt op til ledelsen i Bios, hvilke konsekvenser sagen skal have for direktøren:

- Vi har ikke mandat til at sige til Bios, at de skal af med direktøren. Men vi kan sige til dem, hvordan vi forventer at blive serviceret, siger han.

Siden Bios overtog driften i efteråret, har ambulanceselskabet haft massive driftsproblemer.

Bios har særligt haft udfordringer med at få vagtplanerne til at gå op på grund af manglen på reddere.

Der er endnu ikke fastsat en dato for mødet mellem regionen og ledelsen i Bios.

/ritzau/