Biseksuel komiker skal skilles

Skrevet af admin

14/08/2015

Dagens topnyheder

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når den amerikanske komiker Margaret Cho går på scenen i sit one woman-show, hvor moderne kønsroller og hverdagens små absurditeter alle får en kommentar med på vejen. 

Den 46-årige stand-up-komiker og skuespiller har heller aldrig holdt sig tilbage, når det kommer til at tale om sit eget privatliv og ægteskab.

Nu er 11 års samliv med kunstneren Al Ridenour imidlertid snart fortid. Det fremgår af en skilsmisseansøgning, som den koreansk-amerikanske komiker indsendte til retten i Los Angeles onsdag. Det skriver People. 

I skilsmissebegæringen, som magasinet har fået indsigt i, skriver Margaret Cho, at hun og Ridenour har været separerede siden september sidste år. Hun angiver "ægteskabelige uoverensstemmelser" som juridisk begrundelse for separationen.

På trods af sit 11 år lange ægteskab med Al Ridenour har den rebelske komiker aldrig lagt skjul på sin seksuelle orientering, som vel at mærke ikke begrænser sig til mandekønnet.

I et interview i det amerikanske talkshow The Real fra 2013 fortæller Margaret Cho, at hun og ægtemanden har et såkaldt åbent forhold.

- Jeg er gift med en mand, men jeg er biseksuel, så jeg er til begge dele. Vi fandt sammen, fordi vi begge har den her idé om, at "jeg vil ikke bare have sex med den samme person hele mit liv, for det er bare klamt", joker hun.

Ikke desto mindre smider Cho og Ridenour altså nu håndklædet i ringen og starter på en frisk hver for sig. Parret har ingen børn.

Ud over sin karriere som komiker, udfolder Margaret Cho desuden sine talenter inden for mode, musik og litteratur. Som skuespiller har Cho sidst kunnet opleves i komedie-dramaserien "Drop Dead Diva".

/ritzau/FOKUS