Bisgaard: Danmark kan slå de bedste på en god dag

Det danske fodboldlandshold har bedre forudsætninger for at kvalificere sig til EM i 2016, end holdet havde i kvalifikationen til sommerens VM-slutrunde i Brasilien.

Antallet af deltagerlande er øget fra 16 til 24, så alle ni gruppevindere, de ni toere samt fem treere er med ved EM-slutrunden i Frankrig om lidt over to år.

Meget afhænger dog af EM-lodtrækningen, påpeger TV2-fodboldeksperten Morten Bisgaard.

- Nu skal vi have den lodtrækning i februar. Og vi kommer minimum op imod én stor nation, men den kan vi godt slå.

- Der er ikke nogen garanti for, at vi kan besejre Spanien eller Tyskland, hvis vi ryger ind i sådan en modstander. For vi er ikke selv en særlig stor nation, siger Bisgaard.

- På de gode dage er vi dygtige nok til at slå de bedste hold. Det kræver noget held, og at spillerne rammer formen på de rigtige tidspunkter.

- Det er det, som er forbandelsen ved landsholdet, som skal toppe på få dage på vidt forskellige tidspunkter i løbet af året, påpeger Bisgaard.

Kvalifikationen til VM i Brasilien glippede for Danmark, selv om holdet sluttede fornuftigt af i de sidste fire kvalifikationskampe i 2013. Nu gælder det EM i 2016, som også kan blive svært.

- Det bliver rigtig spændende. Det vigtigste for os er, at vi får Nicklas Bendtner tilbage på topniveau. Og at vi holder os fra skader på nøglepositionerne.

- Så mange spillere har vi ikke at vælge imellem - i hvert fald ikke på øverste hylde. Jeg synes ikke, vi skal kigge så meget på, om vi kvalificerer os eller ej.

- Vi håber selvfølgelig, at vi kvalificerer os. Vi er stadig en lille nation, og vi skal mere kigge på præstationerne, mener den tidligere landsholdsspiller.

Der er lodtrækning til EM-kvalifikationsturneringen 23. februar. Frankrig er som værtsnation direkte kvalificeret.

/ritzau/

Dagens Gossip