Bisidder i skattesag: Det er en ubehagelig situation

»Det er som bisidder en ubehagelig situation, at offentligheden har spekulationer omkring et brev, og at jeg ikke må fortælle min klient, hvad der står i det. Det er en uholdbar situation,« siger Peter Christensen bisidder, advokat Jakob S. Arrevad.

Brevet fik mandag kommissionen til at udskyde denne uges planlagte afhøringer og sår ifølge Berlingskes oplysninger tvivl om Venstres forklaringer i kommissionen. Brevets anonyme afsender mener således at kunne påvise, at Venstre-politikere har løjet i kommissionen, når de har fortalt, at de på ingen måde har forsøgt at påvirke udfaldet af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Tre Venstre-politikere i form af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de to tidligere skatteministre Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen har været afhørt i kommissionen.

Advokat Jakob S. Arrevad medgiver dog, at det er oplagt nok af kommissionsformand Lars E. Andersen at mistænke en eller flere af sagens 19 bisiddere for at have lækket brevet til pressen.

»Ja, nu ved han jo, hvem det er sendt til, og jeg har ingen oplysninger om, at det er sendt til andre end kommissionens medlemmer og bisidderne. Det må være baggrunden for det, så det er formentligt det, man kan udlede af det,« siger Jakob S. Arrevad.

»Det har jo været gennemgående under hele kommissionens arbejde, at der har været informationer, der er blevet offentliggjort, som ikke skulle være offentliggjort. Og det er ikke i overensstemmelse med det, der er bestemt, og som gælder,« siger han med henvisning til, at det er tredje gang, at Skattesagskommissionen politianmelder en lækage i forbindelse med kommissionens arbejde.

Kommissionsformand Lars E. Andersen erkender over for dr.dk, at det trods hans mistanke, om at en eller flere bisiddere har lækket brevet til pressen, bliver svært at finde frem til den skyldige.

»Jeg må da medgive med det samme, at med 19 bisiddere er det en svær opgave. Det gavner nok ikke statistikken hos Københavns Politi i relation til opklaringsprocent. Det tror jeg, man må indrømme,« siger Lars E. Andersen til dr.dk.

Københavns Politi bekræfter at have modtaget anmeldelsen, men vil ikke kommentere den yderligere.

Peter Christensens bisidder, Jakob S. Arrevad, afviser selv at stå bag lækagen.

»Det har jeg næppe nogen interesse i,« siger han og tilføjer, at han »ingen anelse« har om, hvem der har lækket brevet til pressen.

Det står endnu ikke klart, hvornår denne uges aflyste afhøringer datosættes på ny.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip