Biskop ærgrer sig over få kirkelukninger

»Jeg er ked af, at vi ikke har kunnet overtale de forskellige menighedsråd til, at de indstillede kirker skulle lukkes. At man fra politisk hold ender med ikke at tage skridtet fuldt ud, er en politisk beslutning, som gør, at vi i denne omgang ikke kommer helt i mål med vores strukturreform,« siger Peter Skov-Jakobsen.

Københavns biskop og stiftsrådet udpegede i foråret 2012 17 kirker, som de anså for at være de mest egnede til at tage ud af brug. I vinter i år blev det tal nedjusteret til 14 kirker, og fredag blev det så meddelt, at bare seks kirker nedlægges. Seks kirker skal fortsat være åbne, mens to kirker lukker for almindelige sognebrug, men stadig kan bruges at Folkekirken til andre ting.

Selvom kirkelukningerne ikke omfatter alle de indstillede 14 kirker, ser biskoppen positivt på at der bliver lukket kirker.

»Jeg er glad for at otte kirker i København nu bliver taget ud af brug. Det er et væsentligt skridt ind i fremtiden, for at sikre et kirkeliv, som er tilpasset københavnernes levevis og byens demografi i dag,« siger Peter Skov-Jakobsen.

»Medlemsprocenten i Folkekirken i København er faldende. Vi har for mange kirker i nogle områder og for få i andre, og byens demografiske udvikling og et fald i medlemstallet gør, at vi er nødt til at vise rettidig omhu, og indrette kirken efter samfundet omkring os. Og det er det, som vi har gjort nu,« siger han.

De kirker, som fredag fik lov til at overleve, modsatte sig alle en nedlæggelse, og det er blevet efterkommet af kulturministeren i den endelige afgørelse. Samtidig planlægger man i København Stift at bygge nye kirker i Sydhavnen, Nordhavnen og Ørestad, som er de hurtigst voksende, nye kvarterer i København.

Biskoppen vil ikke afvise, at der i fremtiden vil komme flere kirkelukninger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip