Biskop med juleadvarsel: IS kan udrydde kristendommen

Skrevet af admin

25/12/2015

Dagens topnyheder

Den militante gruppe Islamisk Stats (IS) brutalitet og hærgen kan ende med at udrydde kristendommen i den region, hvor religionen blev født for to årtusinder siden.

Det vil ærkebiskoppen af Canterbury, overhoved for den anglikanske kirke og en af de mest indflydelsesrige stemmer i det britiske samfund, sige i sin prædiken juledag ifølge The Guardian.

Ærkebiskop Justin Welby bruger ordet "dommedag" om udsigterne for kristendommen i Mellemøsten.

Han drager også en parallel mellem den ekstreme muslimske bevægelse og Herodes - den jødiske konge, der på tyrannisk vis regerede på Jesus' tid og ifølge overleveringen forsøgte at dræbe Jesus, da denne blev født.

I sin prædiken i katedralen i Canterbury fredag vil Welby sige, at IS "trækker et spor af frygt, vold, had og bevidst undertrykkelse efter sig", skriver The Guardian.

Menigheden vil også høre, at jihadisterne hader enhver form for forskellighed. Om det er muslimer, kristne eller andre, gør ingen forskel.

- På grund af dem risikerer kristne at blive udryddet i den selvsamme region, som den kristne tro opstod, vil det lyde fra ærkebiskoppen ifølge The Guardian.

- For alle, der er blevet eller bliver dehumaniseret af tyranni og ondskab fra en Herodes eller IS, nutiden Herodes, kommer Guds dom som en god nyhed, fordi den lover retfærdighed.

Ærkebiskoppens udfald mod Islamisk Stat støttes af de britiske jøders åndelige overhoved, overrabbiner Ephraim Mirvis.

Han siger i sit højtidsbudskab, at alle trosretninger må stå sammen for at modstå angreb mod anderledes troende.

- Det er blevet rapporteret, at forfølgelser af kristne fortsætter i over 100 lande, mere end for nogen anden religion. Trossamfund har et ansvar for sammen at modsætte sig diskrimination og angreb på religionsfriheden, uanset hvor de finder sted, siger han ifølge The Guardian.

/ritzau/