Biskop sætter populær indvandrerpræst på plads

Skrevet af admin

05/12/2013

Mest læste i dag

Manden bag en af folkekirkens største missionssucceser blandt indvandrere nogensinde skal ændre praksis, hvis han ikke vil risikere at miste sit præsteembede.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Massoud Fouroozandeh har som både sognepræst og indvandrerpræst døbt især muslimske konvertitter i forbindelse med pinsekirken Church of Love, som han selv har stiftet.

Den praksis har længe været en torn i øjet på biskop over Fyens Stift, Tine Lindhardt.

Som præst i folkekirken må man nemlig ikke døbe mennesker ind i andre kirkesamfund, mener hun.

- Mit udgangspunkt er, at man som folkekirkepræst døber folk ind i folkekirken. Det går jeg ud fra, at præsterne ved, når de bliver ansat.

Biskoppen har derfor flere gange indkaldt Massoud Fouroozandeh til tjenstlig samtale, erfarer Kristeligt Dagblad.

Her har hun påbudt præsten ikke at døbe mennesker, heller ikke i Church of Love, hvis han ikke sikrer, at de døbte bliver medlemmer af folkekirken. Men det har Fouroozandeh ikke indvilget i. Han undrer sig over, at hans praksis er blevet et problem.

Han blev ansat i 2011 i en stilling som halvt sognepræst på Fyn, halvt migrantpræst, der over hele landet skal arbejde for at integrere indvandrere i folkekirken.

- I to år har jeg døbt migranter, uden jeg har oplevet, at det var et problem, siger han.

Under et møde mandag kom han og biskoppen frem til, at de vil arbejde for, at Church of Love bliver en valgmenighed inden for folkekirkens rammer. På den måde vil de, der døbes i kirken, automatisk blive indlemmet i folkekirken.

Men spørgsmålet om, hvorvidt Fouroozandeh må døbe migranter uden at døbe dem ind i folkekirken, er stadig uafklaret. Indtil han og biskoppen bliver enige om en model, fortsætter han sit arbejde.

Sagen kalder på fleksible løsninger, så folkekirken ikke støder nye kristne fra sig allerede fra dåben, mener retsteolog Kristine Garde.

- Dette problem er der ingen dansk kirkeret, der har forholdt sig til. Det er ikke et spørgsmål om ren jura, men om at man anstændigvis bør finde en lempelig løsning for konvertitter og ikke stå så rigidt på principper, som der er tale om her, siger hun.

Kristine Garde understreger, at man ikke kan sætte lighedstegn mellem dåb og folkekirkemedlemskab, som biskoppen lader til at gøre.

/ritzau/