Bizart selvmål hjælper Chelsea mod CL-avancement

09/12/2015

Chelsea er klar til 1/8-finalerne i Champions League, og klubbens pressede manager, José Mourinho, kan løsne slipseknuden en smule.

Onsdag aften vandt de engelske fodboldmestre 2-0 over FC Porto i London, og dermed blev portugiserne med ti point nummer tre og sorteper i den meget lige topstrid i gruppe G.

Chelsea vinder gruppen med 13 point og er videre sammen med Dynamo Kiev, der slutter som nummer to med 11 point.

Den ukrainske klub vandt 1-0 hjemme over Maccabi Tel-Aviv fra Israel, der slutter sidst uden point.

Et spektakulært selvmål efter 12 minutter var stærkt medvirkende til at sætte Chelsea i gang mod Porto hjemme på Stamford Bridge.

Hjemmeholdets angriber Diego Costa blev sendt i frit løb mod mål, men Porto-målmand Iker Casillas fik blokeret skuddet.

Returbolden ramte imidlertid gæsternes Ivan Marcano og sprang tilbage mod målet, og bolden nåede akkurat at passere målstregen, inden Maicon fik den sparket ud igen.

1-0 til Chelsea, og José Mourinho kunne drage et lettelsens suk.

Portugiseren, der for 11 år siden vandt Champions League med netop Porto, har set sit Chelsea-hold skrante gevaldigt i Premier League, hvor klubben har tabt otte af de første 15 kampe.

En Champions League-exit i gruppespillet ville få presset på Chelsea-manageren til at stige yderligere, men sådan kom det altså ikke til at gå.

Den engelske klub førte fortjent ved pausen, og syv minutter inde i anden halvleg kom endnu en scoring.

Willian blev spillet fri i højre side, og med et resolut og fladt skud i det korte hjørne fordoblede brasilianeren føringen.

Ti minutter før tid ramte Eden Hazard stolpen for Chelsea, men der blev ikke scoret yderligere.

Porto må som nummer tre i gruppen nøjes med at blive overført til Europa Leagues 1/16-finaler.