Bjarne Corydon er landets mest magtfulde mand

»Han har bidraget med soliditet, når han har siddet ved bordenden og forhandlet de store, økonomiske reformer igennem. De er netop resultatet af regeringens indsats med deltagelse af også oppositionspartier, og det er jo sort på hvidt ret imponerende,« fortæller Klaus Kjøller, som dog samtidig påpeger, at finansministeren sidder i en regering med en leder, der »på mange måder er vingeskudt«.

På godt halvandet år har Bjarne Corydon blandt andet landet to vækstaftaler, været med til at reformere skat, SU og kontanthjælp og lagt sig ud med både kabinepersonalet i SAS og landets lærere.

»Af politikertype er han en økonomisk ret kedelig regnedreng. Han er jo ikke den, der trækker mange tilhørere, som jubler over at høre ham tale og agere på scenen. Han er ret kedelig at se på, men substantielt er han den, der kan håndtere de store reformer og sørge for, de kommer igennem,« siger lektoren.

Men selv gulddrenge kan begå fejl, og mediemæssigt mener Klaus Kjøller, at finansministeren har lavet nogle mindre heldige stunts.

»Han har været meget hård ved Enhedslisten nogle gange, hvad angår udtalelser, hvor han ikke havde behøvet det. Det er en umodenhed hos ham, men samtidig tror jeg, det kan understrege hans magt. Det viser, at han ikke er bange for de der Enhedslisten-mennesker, der råber op. Han går til dem og er ikke bange. Og det bliver respekteret,« forklarer han.

Før valget i 2011 var Bjarne Corydon stort set ukendt. Yderligere fik han ministerposten på et afbud, fordi Henrik Sass Larsen få dage før offentliggørelsen af ministerholdet blev sat af på grund af sine relationer til Bandidos-rockeren Suzuki-Torben.

»Corydons præstation er dybt imponerende. Jeg mindes ikke at have oplevet et lignende spring karrieremæssigt i dansk politik,« siger Klaus Kjøller.

Før valget var den i dag 40-årige far til fire Bjarne Corydon stabschef for daværende partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) og leder af Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling på Christiansborg. Han er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet.

Dagens Gossip