Bjarne Laustsen: Jeg er ikke blevet fyret

»Jeg føler ikke, jeg er blevet fyret i dag,« siger han til den ventende presse umiddelbart efter konstitueringen, og han afviser at have trukket det korteste strå.

»Hvem siger, kortene ikke er faldet heldigt ud? Jeg synes, de er faldet heldigt ud,« siger Bjarne Laustsen, som understreger, at han har fået plads i de udvalg, han havde ønsket.

Laustsen sidder nu i Beskæftigelsesudvalget, By- og Boligudvalget, Europaudvalget, Forsvarsudvalget samt i Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Hele dagen har det lydt fra flere sider i Socialdemokratiet, at ikke alle er lige tilfreds med den 32-årige Jesper Petersens lynkarriere i partiet. Mindre end fem måneder efter sin indmeldelse i partiet, er den tidligere SFer tirsdag blevet socialdemokratisk finansordfører.

»Om man har været her i to eller tre år... Der er folk, der har været her i ti år, som ikke har fået nogle ordførerskaber,« siger Bjarne Laustsen om Jesper Petersens udnævnelse.

»Der er jo ikke nogen, der har tvunget nogen til at skifte parti. Han er fuldt berettiget til at få en post ligesom alle andre,« tilføjer han.

Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) har efterfølgende forsvaret den tidligere SFers nye, fremtræden post.

»Jesper Petersen er et indlysende politisk talent. Han bliver god som finansordfører,« lød det tidligere fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Dagens Gossip