Bjarne Riis beder ikke om medlidenhed

Skrevet af admin

26/06/2015

Dagens topnyheder

Bjarne Riis stod fredag frem for første gang, efter at Anti Doping Danmark (ADD) i tirsdags offentliggjorde en omfattende rapport om doping.

I rapporten blev Riis kritiseret i skarpe vendinger for at være vidende om, at der foregik doping på Team CSC, hvor Riis var holdejer.

Riis ønsker nu at beklage sine fejl og sætte punktum, men han søger ikke medlidenhed, forklarer han i pressemeddelelse udsendt via Ritzau.

- Jeg ved, at mine ord her vil blive vendt og drejet, og jeg vil muligvis blive tillagt en lang række motiver for at skrive dette. Jeg vil gerne understrege, at mit motiv ikke er at bede om eller søge medlidenhed.

- Det er jeg ikke i en position til. Det må være op til den enkelte at afgøre, hvordan man forholder sig til min person og de fejl, jeg har begået.

- Jeg er pinligt bevidst om, at mange ikke mener, jeg er værdig til deres tillid, og jeg ved, at det bliver et langt sejt træk at vinde noget af min troværdighed tilbage. Hvis det overhovedet er muligt, siger Riis.

Tidligere har Riis hårdnakket afvist, at han har været vidende om, at der foregik doping på holdet.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at det har været hårdt at se tilbage på årene før og efter årtusindeskiftet.

- Dels fordi det utvivlsomt var en sort periode i cykelsportens historie, dels fordi jeg har et klart medansvar for, at det forholder sig sådan, siger Riis.

I rapporten "Doping i dansk cykelsport 1998-2015" konkluderes det overordnet, at Riis som holdejer ikke levede op til sit ansvar som øverste chef på et cykelhold og udviste grov forsømmelse.

Der er situationer, som undersøgelsesgruppen og Riis ser forskelligt på, og der er påstande og formodninger, Riis er uenig i. Men Riis erkender, at konklusionen i undersøgelsen er korrekt.

- Det er der ingen tvivl om. Jeg har svigtet mit ansvar.

- Jeg var ikke tydelig nok, da jeg i de første år trak grænsen mellem rigtigt og forkert. Jeg har i den periode også sagt ting, der kunne opfattes, som om det var i orden at bøje reglerne.

- Når jeg dengang havde fornemmelsen af, at en rytter var på vej i en forkert retning, var jeg ikke i alle tilfælde hurtig nok til at markere, at den adfærd var uacceptabel, forklarer Riis.

/ritzau/