Bjarne Riis i tilbagetrukken rolle

Det blev allerede åbenbart, da den danske holdejer var fraværende ved starten på Tour de France, som han ellers plejer at dukke op til. I går bekræftede Bjarne Riis før starten på 3. etape af Tour de France, at han har arbejdet intenst på at lave organisationen om på Team Saxo-Tinkoff, og her kommer han selv til at spille en mindre synlig rolle for offentligheden. - Jeg har en vis erfaring, og jeg giver mit input, men det er klart, at jeg også har tænkt over, hvor jeg skal være mest effektiv, og hvor jeg skal bruge min tid bedst muligt. Det er en afdeling, som bliver styret godt, og derfor er der ikke behov for mig hele tiden, sagde Bjarne Riis, da han brød ni måneders tavshed overfor pressen.

Den danske holdejer trak kl. 11.25 det sorte gardin til side i holdbussens udgang og trådte bag røgfarvede briller ud til en ventende skare af ivrige journalister - og lidt cafégæster med mere beroligende strandudsigt fra Brasserie La Galore. Dagens mest eftertragtede mand og hans hold ankom sidst af alle til Korsikas sydkyst. Og han er ikke længere en mand vis tilstedeværelse er en selvfølge.

- Til starten ved Tour de France i år, har jeg også følt, at de andre har haft styr på det. Jeg er med, når jeg føler, at der er brug for mig, men det er ikke ensbetydende med, at jeg er med under hele Tour de France, sagde Bjarne Riis, som forventes at forlade Touren efter et sponsorarrangement i dag og måske dukke op igen i Pyrenæerne. Bjarne Riis understregede, under sine 12 minutter foran danske journalister, at han stadig føler, at han har meget at give cykelsporten, og at han ikke er færdig med at sætte sig præg på hverken Team Saxo-Tinkoff eller cykelsporten generelt. Derfor har han ikke tænkt sig at trække sig, eller sælge holdet. - Spekulationer er der mange af, det ved vi. Jeg kunne da også læse den anden dag, at jeg var ved at trække mig. Men nu er jeg her, og jeg har ikke nogle ambitioner om at trække mig.

Da først nysgerrige cafégæster havde fornemmet den intense stemning omkring Saxo-Tinkoffs holdejer og sluttet sig til spørgende journalister, var det ovre. Tid til at tale med udenlandsk presse om løbet, som Bjarne Riis kender det så godt. Showet var forbi efter cirka lige så mange minutter, som der er gået måneder af tavshed.

Bag Bjarne Riis' beslutning om tavshed kan der ligge andre grunde, som Riis ikke fortalte om foran holdbussen i Calvi i går. Anti Doping Danmark (ADD) er igang med en stor efterforskning af doping i cykelsporten, efter Michael Rasmussen lagde alle kort på bordet og fortalte alt hvad han vidste om sit eget og andres dopingbrug. Bjarne Riis bragte selv undersøgelsen i Anti Doping Danmark på banen, og det kan der være en grund til. Skulle ADD nå frem til, at Bjarne Riis har været en del af dopingen på Team CSC, kan han få en karantæne, og det kan gå udover over holdet, hvis han sidder i en rolle som har direkte sportslig karakter. Riis er trådt af som bestyrelsesformand i Riis Cycling, og sidder lige nu som direktør, hvor han har ansat nye folk under sig. Virksomheden og cykelholdet kan i højere grad klare sig selv, uden Bjarne Riis' indfyldelse. Riis har ganske enkelt rustet holdet til fremtiden. Den danske holdejer blev i går spurgt, om han kan blive nødt til at trække sig tilbage, hvis Anti Doping Danmarks undersøgelser skulle vise sig at være belastende for ham. - Det er spekulationer, og det skal jeg ikke kommentere på, lød svaret fra Riis. I stedet for begrundede han sit nye valg om at trække sig mere i baggrunden med sin store familie, som han vil bruge mere tid med. - Først og fremmest vil jeg gerne gentage, at jeg har været på cykelferie med min familie. Jeg har børn, der går i skole, og jeg har også rejst en del i foråret. Dem prioriterer jeg også højt. Nu er det sådan, at jeg trods alt er ejer af det her hold, så jeg kan tillade mig at gøre, hvad jeg har lyst til, og det gør jeg også. Jeg prioriterer nogle ting, og det er der måske nogle, som ikke altid forstår. Riis' nye rolle i skyggen ser dog ikke ud til at have indflydelse på holdets eksistens. De to hovedsponsorer, bankerne Tinkoff Bank og Saxo Bank, har begge givet udtryk for, at de ønsker at fortsætte samarbejdet med Bjarne Riis og hans cykelhold. Mandag aften mødtes Bjarne Riis med cheferne for Tinkoff Bank og Saxo Bank, Oleg Tinkov og Lars Seier Christensen, og forhandlingerne om nye sponsorater lader til snart at nå til ende. - Som I nok kan regne ud, så har vi nogle forhandlinger kørende. Jeg har to gode hovedsponsorer nu, og dem ønsker jeg at fortsætte med. Jeg føler, det er gensidigt, så det arbejder vi på.

Klokken 16.40 trådte Bjarne Riis ud af sportsdirektørbilen for at tale med sine ryttere i mål i fremmedlegionens højborg Calvi. Kort efter fløj han til Nice i først helikopter og privatfly. Videre til nye opgaver forberedt til en fremtid med ukendte udfordringer.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip