Bjelland overvandt skadeshelvede

Han havde kun lige skiftet tilværelsen i Farum ud med udlandseventyret i den hollandske by Enschede, før en skade i den ene fod indtraf.

I sin blot tredje ligakamp for storholdet Twente brækkede han en fodrodsknogle i den venstre fod, og umiddelbart kunne han se frem til en skadespause på tre-fire måneder. Men sådan gik det ikke.

Genoptræningen tog længere tid end ventet, mens endnu en skade opstod straks efter. Andreas Bjelland måtte gennem ni måneders fravær, inden han igen vente tilbage til startopstillingen, som han gjorde i weekenden mod PSV Eindhoven.

- Det har været et langt forløb. Jeg troede ikke i starten, at det ville være så langt et forløb. Efter seks-otte uger i gips og efterfølgende et gangstativ var der ikke så meget læg tilbage. Så den skulle opbygges igen. Da jeg endelig var kommet i gang og spillet lidt for vores ungdomshold, fik jeg en lille fiber i lysken og blev sat tilbage igen. Så det har været en forfærdelig lang proces med mange små tilbageskridt undervejs. Men nu er jeg tilbage igen, og det må man glæde sig over, siger Andreas Bjelland og glæder sig samtidig over startpladsen i weekenden:

- Det har været dejligt at være med og sidde på bænken lidt. Men det var helt klart fedt at være med i startopstillingen igen og så endda på hjemmebane mod PSV, det var sgu dejligt. Det var rigtig rart at være blandt de startende, det er da et skulderklap.

Vejen tilbage har krævet en operation i den venstre fod. Her blev der sat en metalskinne i for at stabilisere, og i dag synes foden at være helet perfekt.

- Den har det godt. Jeg kan godt mærke det metal, der er i den. Det er sådan en lidt klam fornemmelse, at man kan mærke et fremmedlegeme i sin fod. Men spillemæssigt har den det fint, fortæller Andreas Bjelland, der endnu ikke ved, om den lille metalskinne bliver en fast følgesvend resten af livet.

- Det afhænger af, om det er noget, der kommer til at hæmme mig eller ej. Ellers lader man den sidde i. Der skal tages en beslutning i slutningen af sæsonen, når vi er færdige med playoff-kampene.

Holdets mest sikre kort i det centrale forsvar er brasilianeren Douglas. Men han forlader klubben denne sommer og efterlader dermed en plads. En plads, som Andreas Bjelland meget vel er arvtager af.

- Nu ligger vi, hvor vi ligger, og vi skal også begynde at tænke på næste sæson. Douglas, der har været fast mand i forsvaret, er der ikke efter sommerferien, så mig og ham svenskeren (Rasmus Bengtsson, red.) har trænet lidt sammen og spillet på ungdomsholdet, da han også var på vej tilbage fra en skade. Vi fik chancen begge to fra start i weekenden, og det ligner, at det er os, der skal danne makkerpar næste sæson, fortæller Bjelland.

Han var før sin skade blevet en mere eller mindre fast del af det danske landshold, hvor han har spillet seks kampe. Hen over sommeren venter to kampe for Morten Olsens tropper. Kampe, som Daniel Agger for nylig meldte afbud til, og derfor var det nærliggende at spørge Bjelland, om han er klar til at træde til igen.

- Det er ikke noget, jeg tænker på. Jeg er bare glad for at være tilbage i startelleveren hos Twente, og nu skal vi ud og have nogle sindssyge vigtige kampe om de europæiske pladser. Så lige nu er fokus på at slutte sæsonen flot af, så vi kan komme ud og spille europæisk næste sæson, siger Bjelland og fortsætter:

- Jeg er hundrede procent fysisk klar. Men for mig er det vigtigt at få kamptræning for at få det sidste med boldkontakt og blik for spillet bygget på. Så jeg synes, at jeg mangler flere kampe på højt niveau, så jeg kan flytte mig endnu mere.

Andreas Bjelland blev skadet den 26. august 2012 mod NEC Nijmegen.

Dagens Gossip