Bjergbestiger finder skat ved Mont Blanc - Se billedet her

En fransk bjergbestiger, der var ved at bestige en gletsjer nær Mont Blanc, fik mere end almindelig glæde ud af sine anstrengelser, idet han pludselig stødte på en skat bestående af smaragder, rubiner og safirer, som har ligget begravet i årtier.

Juvelerne, der har en anslået værdig på 1,8 millioner kroner, lå i en metalboks om bord på vraget af et indisk fly, der styrtede ned i det øde bjerglandskab for over 50 år siden.

Bjergbestigeren har indleveret sit fund til politiet.

- Det var en ærlig, ung mand, der hurtigt indså, at ædelstenene tilhørte personer, som omkom ved flyulykken, siger en lokal leder af gendarmeriet, Sylvain Merly.

De franske myndigheder har kontaktet New Delhi i et forsøg på at få sporet arvingerne til smykkestenene.

- Hvis de ikke bliver fundet, så tilfalder fundet bjergbestigeren i henhold til fransk lovgivning, siger Merly.

To fly fra Air India styrtede ned ved Mont Blanc i 1950 og i 1966. Bjergbestigere finder løbende vragrester, bagage og menneskerester.

I september sidste år lagde Indien beslag på en sæk med diplomatisk post fra Kangchenjunga, der stammede fra en Boeing 707, som styrtede ned den 24. januar i 1966.

Flyet kom fra Mumbai og styrtede ned på den sydvestlige side af Mont Blanc. 117 mennesker omkom - deriblandt Homi Jehangir Bhabha, der var den ledende pioner inden for Indiens atomprogram.

ritzau/AFP

 

 

 

Dagens Gossip