Bjerregaard skaber uro i Brøndby: Topfolk kræver ændrings-garanti

Tommy Håkansson og Bjarne Jensen vil have garanti for, at stadion-salg ikke ændrer planerne om ny aktiestruktur og emission.

Med tirsdagens historie i Ekstra Bladet om, at Per Bjerregaard er manden bag det mulige salg af Brøndby Stadion til vognmanden Michael Henriksen, er kampen om klubbens fremtid med blot 14 dage til den længe ventede generalforsamling igen blusset op.

Et salg af stadion vil kunne indbringe 150 mio. kr., hvilket efter diverse gældsposter er blevet betalt vil give omkring 50 mio. kr. i ren likviditet, hvilket igen er nøjagtig det beløb, klubbens bestyrelse har sat som minimum for at kunne klare sig igennem resten af 2013. 

Det har fået mange til at rejse spørgsmålet, om det så overhovedet er nødvendigt med en aktieemission og en udligning af aktieklasserne, og over for Jyllands-Posten kunne næstformand Benny Winther onsdag ikke garantere, at emissionen bliver til noget, hvis stadion-salget går igennem. 

Derfor har konstitueret direktør Tommy Håkansson sammen med bestyrelsesmedlem Bjarne Jensen krævet en garanti for, at A-aktionærerne (Benny Winther og Fonden) stadig har i sinde at gennemføre de planer, der blev fremlagt i indkaldelsen til generalforsamlingen - altså planerne om at sammenlægge aktieklasserne, indsætte en ny ledelse og gennemføre en aktieemission: - Min holdning er, at for at det skal lykkes at genrejse Brøndby, så skal vi opfylde tre mål: Vi skal ændre ejerstruktur, vi skal etablere en ny governancestruktur, og så skal vi have gennemført en kapitaltilførelse. Det er den plan, vi har lagt, og det er den, vi arbejder hen i mod. Det har jeg bedt om at få garanti for stadig er det, vi alle sammen arbejder hen i mod, siger Tommy Håkansson til sporten.dk    

Brøndby er stadig styret af klubbens A-aktionærer, Fonden og Benny Winther. Medlemmerne af Fonden er med få undtagelser loyale mod Per Bjerregaard, der omvendt altid har været tro over for Fonden og amatørerne, som han altid har kæmpet for skulle bevare magten, og der spekuleres både i medierne, men også internt i og omkring klubben på, om Per Bjerregaard vil overbevise A-aktionærerne om, at de ligeså godt kan beholde magten og altså ikke nedlægge aktieklasserne, hvis et stadionsalg indbringer de 150 mio. kr., der er nok til at drive klubben videre resten af året.Ifølge sporten.dk's kilder er Per Bjerregaard også gået i gang med at sondere terrænet for kandidater til bestyrelsen og har allerede haft følere ude hos enkelte personer. 

Over for sporten.dk gør også Brøndby Supporters Trust (BST) det klart, at de ønsker ændringer, uanset om stadion måtte blive solgt eller ej:- Debatten går allerede nu på, om et salg af stadion vil erstatte udligningen af aktieklasserne. Det afgørende er her, at et frasalg af stadion må være en del af en samlet løsning, der fremtidssikrer klubben. Vigtigst er, at man opnår en ejerstruktur, der sikrer, at ledelsen står til ansvar over for et bredtfavnende fællesskab, der gennemsigtigt og ansvarligt kan evaluere ledelsens forvaltning af klubben, siger Sune Blom, talsmand for BST.

Onsdag var der nøjagtig to uger til generalforsamlingen Alligevel er usikkerheden om, hvad der egentlig kommer til at ske, nogenlunde lige så stor som spændingen over at se den gamle direktør tilbage i manegen.  

Dagens Gossip