Bjørn er årets golfspiller i Danmark for sjette gang

Efter i flere år ikke at have kunnet ramme tidligere tiders niveau blev 2014 året, hvor Thomas Bjørn igen blandede sig i toppen af europæisk golf.

Den præstation betød, at Bjørn mandag hjemme i Silkeborg Ry Golfklub fik overrakt "Den Gyldne Golfbold", som er prisen, der gives til Danmarks bedste golfspiller hvert år.

I slutningen af 2013 vandt Bjørn Netbank Golf Challenge i Sydafrika, som faktisk hørte til 2014-sæsonen, ligesom han også snuppede en flot 8.-plads i majorturneringen US Masters.

Ved prisoverrækkelsen fortalte den danske stjernespiller, at han selv var begyndt at tvivle på, hvad han kunne opnå i karrieren igen, og især en enkelt præstation fra 2014 stikker ud hos spilleren selv.

- Den ting, som jeg er mest stolt over i min karriere til dato, er, at jeg efter 12 års fravær sidste år kvalificerede mig til det europæiske Ryder Cup-hold. Det var noget, som jeg selv tvivlede på skulle ske igen, siger Thomas Bjørn ifølge DR.

Det var sjette gang i karrieren, Bjørn modtog titlen som årets danske golfspiller, efter at han også vandt den i 1995 1996, 1997, 1998 og 2011.

- Jeg takker mange gange for den støtte, som jeg får. Hver gang man står med den her pris i hånden, så ved man, at man har leveret noget specielt. Specielt i disse tider, hvor dansk golf står så stærkt, lyder det fra Thomas Bjørn.

Prisen "Den Gyldne Golfbold" blev stiftet i 1966 og bliver hvert år uddelt af Sportsjournalisternes Golf Klub.

/ritzau/

Dagens Gossip