Bjørn sprudler på hjemmebanen

Syv danskere er med i den prestigefulde golfturnering, BMW PGA Championship, der i disse dage spilles i England. Men blot to af dem ser efter første runde ud til at kunne fortsætte til weekendens finalerunder.

Og meget tyder på, at det er rutine og godt kendskab til Wentworth-banen, der har ført Thomas Bjørn og Anders Hansen frem til førende positioner i det stærke felt.

Thomas Bjørn er efter første runde helt fremme på en delt sjetteplads i tre slag under par, og for den danske golfveteran er Wentworth-banen det nærmeste, man kan komme en hjemmebane i golf. Danskeren boede en lang årrække op ad banen - bogstaveligt talt - og har gået et utal af runder på Wentworth gennem tiden.

Anders Hansen har ikke den fordel, men han viste til gengæld i både 2002 og 2007, hvordan man vinder BMW PGA Championship, og den selvtillid har utvivlsomt været god at trække på og medvirkende til, at han er to slag under par og på en delt 13. plads efter den førende James Kingston fra Sydafrika, der gik første runde i imponerende 66 slag, hvilket er seks slag under par.

På grund af mørke blev hele første runde dog ikke færdigspillet torsdag, men umiddelbart ser ingen af de resterende spillere ud til at kunne true Kingstons position efter første runde.

Det gælder også de fem øvrige danskere i feltet. Søren Kjeldsen er i plus to slag kun et enkelt slag efter den forventede cutgrænse og kan med en god fredagsrunde ændre det billede til en plads i finalerne.

Til gengæld ser det sort ud for både stortalentet Thorbjørn Olesen (plus fire slag), Søren Hansen (plus fire), Andreas Hartø (plus fem) og Joakim B. Hansen (plus syv), der alle nok må se i øjnene, at BMW PGA Championship slutter fredag for deres vedkommende.

Det er også en række topspillere, der er i fare for at ryge ud, inden de 'sjove' runder lørdag og søndag. Ikke mindst verdensranglistens nummer to nordireren Rory McIlroy kæmper for at nå finalerne. Caroline Wozniackis kæreste er lige nu uden for cuttet i to slag over par. Også hans landsmand Graeme McDowell, nummer syv i verden, er to slag over par, og for verdensranglistens nummer seks, englænderen Luke Donald, ser det håbløst ud. I seks slag over par er han så godt som ude af BMW PGA Championship.

Dagens Gossip