Bjørneklo skal bekæmpes af dagpengemodtagere

Miljøministeren og Enhedslisten vil med en ny fireårig finanslovaftale til sammenlagt 8,5 millioner kroner tilbyde arbejdsløse på kanten af arbejdsmarkedet og andre udsatte et midlertidigt arbejde i naturen.

Socialt udsatte og mennesker på vej ud af dagpengesystemet "skal ud og plante træer, passe dyr og hjælpe sjældne planter", fordi "frisk luft og rigtige arbejdsopgaver kan give hårdt tiltrængte succesoplevelser og et styrket selvværd", som ministeriet skriver i en meddelelse.

- Jeg er sikker på, at mange savner mere indhold i dagligdagen og vil opleve det meget positivt at komme ud i naturen, siger fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Naturstyrelsen vil ansætte tre koordinatorer, som skal hjælpe med at skabe aktiviteter i naturen for arbejdsløse, der har brug for en særlig indsats for at komme tættere på et rigtigt job.

Koordinatorerne skal opdyrke samarbejdsprojekter med kommuner og foreninger med videre om egnede aktiviteter.

Arbejdet i naturen kan blandt andet være naturpleje i fredede områder, bekæmpelse af invasive planter som bjørneklo, plantning af bynær løvskov og vedligeholdelse af stier.

Normalt vil arbejdet foregå i hold af 4 til 10 personer

- Vi giver mennesker en chance for at få en velfungerende dagligdag og et arbejdsliv, de måske ellers ikke havde mulighed for.

- Arbejde under åben himmel styrker sundheden og giver sociale relationer for mennesker, der ellers ofte mangler et stærkt netværk, siger Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten.

De nye koordinatorer bliver placeret på Naturstyrelsens lokalenheder Sønderjylland, Vestsjælland og Vestjylland.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip