Bjorkstrand før VM-debut: Min far holder med USA

Det bliver en stor oplevelse for familien Bjorkstrand, når det danske ishockeylandshold møder USA fredag aften.

Ikke blot er både Patrick og Oliver Bjorkstrand på isen samtidig for første gang i den danske landsholdstrøje. Modstanderen er tilmed deres fars hjemland.

- Det er lidt specielt, fordi vores far er amerikaner. Jeg ved ikke, hvad han tænker, men han er rimelig stor USA-fan og holder altid med dem. Måske holder han med os denne ene gang. Det vil jeg da håbe, griner Oliver Bjorkstrand.

Bjorkstrand-brødrenes far, Todd, er en legende i dansk ishockey efter sine mange succesrige år som spiller og træner i Herning.

I 1990'erne var det på tale, at han skulle forstærke det danske landshold, og Bjorkstrand senior nåede to testkampe i rødt og hvidt, inden han fik kolde fødder.

- Han overvejede at blive dansker, men der var åbenbart noget, der holdt ham fra det. De var lidt mere strikse med dobbelt statsborgerskab dengang, og han havde lidt svært ved at opgive sit amerikanske pas, siger Oliver Bjorkstrand.

Det 20-årige stortalent spiller til daglig i Portland Winterhawks i USA, og også blandt fredagens modstandere er der velkendte ansigter.

Bjorkstrand spillede en sæson med amerikanernes stjerneback Seth Jones i Portland, inden Jones rejste videre til Nashville, hvor han gled direkte ind på NHL-holdet.

- Jeg spillede kun et år med ham, for han skulle rimelig hurtigt videre til NHL. Han er en virkelig god spiller og en meget speciel back. Det bliver sjovt at møde ham igen, siger Oliver Bjorkstrand.

Danmarks kamp mod USA begynder klokken 20.15.

/ritzau/

Dagens Gossip