Bjorkstrand scorer igen i stor Columbus-sejr

Danske Oliver Bjorkstrand fortsætter med at sætte et solidt aftryk i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Natten til søndag dansk tid scorede danskeren igen i Columbus Blue Jackets 5-1-sejr mod Carolina Hurricanes.

Den 20-årige dansker scorede kampens sidste mål efter at have fået 15 minutter på isen, hvor han endnu engang gjorde en god figur.

Det var Bjorkstrands tredje scoring i hans niende optræden i NHL, efter han blev en del af førsteholdet i Columbus i marts.

Trods sejren indtager Columbus Blue Jackets fortsat en af bundplaceringerne i Eastern Conference.

Oliver Bjorkstrand blev valgt af Columbus i tredje runde af den såkaldte draft i 2013, som spiller nummer 89.

Han er søn af den amerikanske tidligere Herning-spiller og -træner Todd Bjorkstrand, der opnåede næsten 1200 point i sin tid som spiller i den danske liga.

Carolina Hurricanes er med nederlaget til Bjorkstrand og holdkammeraterne ude af ræset om at nå slutspillet i NHL.

Frans Nielsen og New York Islanders var også på isen natten til søndag, men danskerens hold fik store klø af Pittsburgh Penguins, der med sejren er klar til slutspillet for tiende år i træk. Hjemme i Barclays Center tabte New York Islanders hele 0-5.

Lillebrorholdet fra New York ligger dog stadig godt til i slutspilskampen, hvor man har 93 point for 77 kampe. Frans Nielsen og kompagni har dog et svært program med kampe mod en række af sæsonens bedste hold foran sig. Blandt andet New York Rangers.

Boston Bruins ligger lige uden for slutspilspladserne med 90 point for 78 kampe. Der spilles 82 kampe i NHL's regulære sæson.

Målvogter Frederik Andersen og hans holdkammerater i Anaheim Ducks er som eneste danskerhold sikret adgang til slutspillet.

/ritzau/

Dagens Gossip