Bjur har overvejet, om det var det hele værd

Ole Bjur stoppede i går som sportschef i Brøndby. Efter to et halvt år i orkanens øje med turbulens, uro, konkurstrusler samt et sportsligt budget, der blev skåret med 50 procent fra 2010-2013 har jobbet ikke været nemmeste. Her er Ole Bjurs tanker omkring jobbet på Vestegnen og fremtiden.

Ole Bjur, blev du fyret som sportschef i Brøndby?

- Nej, jeg blev ikke fyret.

Sagde du så selv op?

- Nej, det gjorde jeg heller ikke. Vi blev enige om, at det var det rigtige at gøre på dette tidspunkt. Jeg ved godt, det lyder sjovt, men lige præcis i denne situation er det faktisk sådan det er. Så kan man altid overveje hvordan verden havde set ud om en måned eller to, siger Ole Bjur til sporten.dk og fortsætter:

- Det er faktisk i gensidig forståelse at vi skilles. Begge parter var enige om, at det var det bedste. Jeg er fuldstændig afklaret med, at det er det rigtige at gøre for mig. Jeg er glad for, at vi kunne gøre det på det rigtige tidspunkt og i god ro og orden. Når der kommer en ny træner, synes jeg, at det er godt, at der er en ren tavle.

Ville du ikke gerne have fortsat?

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke er vemodigt. Der er en del af mig, som ikke har det godt med det. Og det er naturligvis, fordi at jeg havde en drøm om, at jeg skulle være med på hele rejsen til toppen. Men jeg har også hele tiden været klar over, at det ikke var sikkert, at jeg skulle være her så længe, siger han.

- Det, jeg glæder mig mest over, er, at vi nu har taget det vigtigste og måske det sværeste skridt i genrejsningen af Brøndby. Det har vi gjort på trods af alt det, vi har været igennem. Der er mange ting, jeg kan være stolt over.

Hvad kunne du have gjort bedre?

- Jeg kigger på det arbejde, jeg har leveret, og jeg synes, jeg kan være stolt. Men jeg tænker også, kunne vi have gjort det bedre? Kunne vi have været hurtigere i processen? Selvfølgelig er der detaljer, hvor vi kunne have gjort det anderledes og på en anden måde, men der er mange ting, som jeg ikke ville gøre om overhovedet.

Hvad ville du gøre om?

- Jeg synes, vi havde en fase i slutningen af 2012, altså slutningen af sidste sæson og starten af den nye sæson, hvor jeg synes, at alt var imod os. Den fase, hvor vi resultatmæssigt var nede, blev alt for lang. Og det er nok den periode, hvor jeg kigger tilbage på og tænker: Kunne jeg have gjort noget anderledes? Skulle vi have gået i en anden retning for at få rettet op på tingene?

Hvad har været din største præstation som sportschef?

- Vi har bygget et fundament, man kan arbejde videre på. Vi har et kollektiv nu, vi spiller god fodbold, og vi får skabt resultater. Den første fase af genrejsningen er godt overstået. Vi er kommet gennem stormvejret, og vi er kommet styrket ud. Der er et fundament at arbejde videre på, og nu er der nye folk, som har noget at stå på, og derfra kan de sende klubben i den nye retning. Det er fantastisk for mig at kunne gå herfra, vel vidende at vi fik sluttet det hele af på den rigtige måde. At vi fik lukket denne bog på en ordentlig måde.

Har du på noget tidspunkt selv overvejet at stoppe?

- Man kan nok ikke undgå - specielt med tanke på den sæson vi har været igennem - at gøre sig nogle overvejelser om, hvorvidt dette var det hele værd? Altså, er det det her, som skal fylde ens liv? For det fylder hele ens liv, det fylder alt. Det har fyldt mit liv i to et halvt år, og jeg har mere eller mindre deponeret mit liv i BIF i de sidste år. Og det bliver man nødt til at reflektere over , altså om det er det værd? Specielt med tanke på den uro, ballade og uvejr vi har været ude i, siger Bjur og tilføjer:

- Men jeg har hele tiden haft det sådan, at jeg ville køre denne sæson hundrede procent til ende. Og jeg ville forhåbentlig være med og stå der og juble, når vi klarede oprykningen. Men jeg var også klar til at gå med ned med skibet, hvis det ikke var gået, siger Ole Bjur.

- Men jeg ville jo lyve ,hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt. For dét har det. Det har været ekstremt hektisk og har fyldt alt i min tilværelse. Men samtidig har det været spændende, og jeg har været glad for at gå på arbejde hver dag på trods af vi har været igennem al den turbulens. Sådan er det at være i denne klub, man er på med hud og hår i 24 timer i døgnet med alt, hvad det indebærer.

Hvad er din holdning til den nye ledelse i klubben?

- Der er kommet en ny bestyrelse ind, og de vil spændende ting. Jeg er meget optimistisk i forhold til den nye ledelse. Der er kommet en ny træner, som skal bringe tingene videre, og det bliver spændende at følge. Nu har jeg bare fokus på at få overleveret mine ting og lukke de sidste aftaler og få sat Thomas Frank godt i gang.

Hvad skal du lave nu?

- Alt er muligt. Jeg trives fint i fodboldverdenen. men trives også fint udenfor den verden, så på den måde er jeg ikke afhængig af at finde et job i denne branche. Men det er også et sjovt sted at være, så jeg vil ikke udelukke, at det kunne ende med det. Men foreløbigt skal jeg gøre tingene færdig her . Og så skal jeg være sammen med min familie, for jeg skylder lidt på den front.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip