Blå blok er forarget over Levakovic-dom og vil stramme op

Skrevet af admin

12/05/2016

Dagens topnyheder

"Danmark er til grin for egne penge", og "det er dybt tragisk", at den kriminelle Gimi Levakovic ikke udvises af Danmark.

Sådan lyder reaktionerne fra Dansk Folkeparti og Konservative, efter at Højesteret har afgjort, at den kroatiske statsborger kan få lov til at blive i Danmark.

Der er derfor grund til at stramme reglerne, lyder det.

- Det er dybt tragisk, at den mand ikke udvises af Danmark. Fordi der er tale om en person, der har begået grov form for kriminalitet stribevis af gange, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Han vil læse begrundelsen for dommen, så snart han har den, siger han videre.

De fem højesteretsdommere var enige om resultatet, lød det torsdag i retten ved domsafsigelsen.

Resultatet skyldes blandt andet hensynet til den dømtes familie. Gimi Levakovic har to mindreårige og to voksne børn her i landet.

Ved vurdering, af om udvisning skal ske, skal dommerne tage hensyn til blandt andet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention om retten til et familieliv.

Inden han havde mulighed for at læse begrundelsen, skrev Konservatives formand Søren Pape Poulsen på det sociale medie Twitter, at "vi er til grin", hvis Danmark huser kriminelle typer som Levakovic.

- Jeg er meget overrasket og kalder justitsministeren i samråd for at spørge, hvilken lovændring der skal til for at udvise typer som Levakovic.

- Hvis de love, vi har i dag, ikke er nok til, at sådan en mand som ham kan blive udvist, så må vi lave love, der kan. Vi er til grin for vores egne penge i dette land, uddyber Søren Pape Poulsen.

Det er dog udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) resortområde og ikke justitsministerens. Hun har tidligere adviseret, at en stramning er på vej.

I det nye folketingsår efter sommerferien vil hun fremsætte et forslag om at stramme reglerne.

Justitsminister Søren Pind (V) har dog også en klar holdning til dagens omstridte dom.

- Nå. Lad mig sige det ligeud. Det var en skam. Mildt sagt. Nu må vi se hvad vi kan gøre lovgivningsmæssigt, skriver Søren Pind på det sociale medie Twitter.

/ritzau/