Blå blok er klar til at hastebehandle asylstramninger

Mandag tog de blå partier og Socialdemokraterne hul på den første forhandlingsrunde om regeringens nyligt annoncerede asylpakke med 34 tiltag.

Og efter mødet lyder det fra partierne i blå blok, at man vil have hastebehandlet tiltagene.

- Vi har tilkendegivet, at det skal gå stærkt. Vi har brug for, at vi sender et klart budskab til de mennesker der tænker, at Danmark skal være deres destination, og at der gælder nogle skærpede vilkår i Danmark, så der kommer færre.

Det siger Dansk Folkepartis formand og politiske ordfører, Kristian Thulesen Dahl. Han og partiet vil især fokusere på at udskyde retten til familiesammenføring.

Et af de 34 tiltag drejer sig om, at flygtninge med midlertidig beskyttelse i fremtiden skal vente tre år på sammenføring.

- Når vi diskuterer ændrede vilkår for familiesammenføring, så kan det have en stor betydning i forhold til, hvor mange der kommer til Danmark. Skal vi have færre til landet, er det sådan noget, vi skal have fat i, mener Kristian Thulesen Dahl.

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), vil ikke selv komme med konkrete bud på, hvilke af de 34 tiltag regeringen ønsker hastebehandlet.

Men det drejer sig overordnet om tiltag, der vil gøre det muligt at reagere, hvis flygtningestrømmen tager til i styrke.

- Det er et spørgsmål om at have muligheden for at gribe ind, hvis situationen hurtigt udvikler sig. Altså hvis vi ser en meget, meget stor tilstrømning af asylansøgere. En del skal hastebehandles i Folketinget. Og det siger et stor flertal af Folketingets partier ja til, lyder det fra Støjberg.

Førstedagen har ifølge ministeren stået på spørgsmål fra de andre partier omkring tiltagene. Hun regner med, at der kommer reelle forslagsændringer tirsdag, hvor regeringen også håber, at første del af aftalen er på plads.

De 34 tiltag drejer sig blandt andet om begrænsning af varigheden af opholdstilladelser til flygtninge, strammer regler for at inddrage flygtninges opholdstilladelse og øget egenbetaling for ansøgeres ophold i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip