Blå blok: Finanslov er en dans på stedet

Regeringen og Enhedslisten får ikke mange roser fra de borgerlige partier for den finanslovaftale, parterne indgik søndag.

De Konservatives formand Lars Barfoed mener, at finanslovaftalen mellem regeringen og Enhedslisten ikke tager fat på den altoverskyggende udfordring for Danmark lige nu, nemlig at bekæmpe ledigheden og skabe flere nye job.

- Dette års finanslov løser ikke de grundlæggende problemer i dansk økonomi. Flere danskere kan se frem til at miste deres job i løbet af det næste år. Det burde regeringen have gjort noget ved sammen med os og andre borgerlige partier.

- Vi skal skabe fornyet håb og flere arbejdspladser i danske virksomheder, men det kræver reformer og tiltag, der sænker virksomhedernes omkostninger og begrænser bureaukratiet.

- Desværre forpasser regeringen chancen, hvor det er allermest presserende, og det kommer til at koste danskerne dyrt i det lange løb, siger Lars Barfoed i en kommentar.

Samme melding kommer fra Liberal Alliance. Partiets finansordfører Ole Birk Olesen mener, at regeringen burde have taget fat på, at virksomhederne i Danmark har svært ved at konkurrere med virksomheder i udlandet, fordi omkostningsniveauet i Danmark er for højt.

Det skyldes for især høje skatter, men finansloven gør intet ved det problem, siger Ole Birk Olesen.

- Finansloven fjerner en skadelig fedtskat, men hæver til gengæld skatten på arbejde. Så tager finansloven to andre skatteforhøjelser på udstationerede danskere og sukker, som regeringen havde planlagt, men endnu ikke gennemført, af bordet - også det betales med højere skat på arbejde. Det er en dans på stedet, siger Ole Birk Olesen i en kommentar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip