Blå blok går imod strengere sexovergreb-straf

Fra 1.juli skal dømte pædofile have forbud mod at kontakte fremmede børn over internettet.

Grove tilfælde af blufærdighedskrænkelse skal fremover kaldes en voldtægt.

Og så skal der ikke længere være strafferabat på en voldtægt, hvor gerningsmanden kender sit offer.

Det er blot tre eksempler på en række ændringer, der indgår i et 88 sider langt lovforslag, som i følge justitsminister Morten Bødskov moderniserer straffeloven omkring seksualforbrydelser.

Men når Folketinget i dag 2.behandler lovforslaget, så vil Venstre, De Konservative og Liberal Alliance meddele, at de stemmer blankt til forslaget.

- Dels havde vi gerne set en længere forældelsesfrist af pædofilisager, så ville vi gerne have at straffen for overfaldsvoldtægt blev øget, og så er vi bekymret for at flytte ting op i voldtægtsparagraffen og sige, at blufærdighedskrænkelse også kan være voldtægt, siger Karsten Lauritzen, retsordfører for Venstre.

Lovforslaget indeholder mere end 35 konkrete ændringer på området omkring seksualforbrydelser. Ændringer, som har været efterspurgt i årevis af både organisationer og politikere.

Lovforslaget lægger sig tæt op ad de anbefalinger, som Straffelovrådet kom med i en 900 sider lang rapport i november 2012.

Derfor undrer det justitsminister Morten Bødskov (S), at han ikke har hele Folketinget bag sig.

- Jeg forstår simpelthen ikke deres tøven her. Jeg synes ikke, man kan være imod, at man forlænger forældelsesfristelser, når det handler om seksuelt misbrug af børn. Jeg synes ikke, at man kan være imod de skærpelser, vi laver, når det handler om voldtægt. Jeg synes ikke, man kan være imod, at vi sætter stærkere ind over for de modbydelige bagmænd, der tjener styrtende på prostituerede, siger Morten Bødskov.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten støtter lovforslaget, som skal træde i kraft fra 1. juli i år.

Kilde: DR

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip