Blå blok kobler lavere skat og udlændingestramninger

Skrevet af admin

04/07/2016

Dagens topnyheder

Vi er med på at stramme udlændingepolitikken og mindske udgifterne til flygtninge, hvis der også kommer skattelettelser på bordet.

Nogenlunde sådan er budskabet fra De Konservative og Liberal Alliance, efter at Dansk Folkeparti omvendt har gjort sin støtte til skattelettelser betinget af udlændingestramninger og færre flygtningeudgifter, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg er sikker på, at Dansk Folkeparti har ønsker til udlændingepolitikken, som muligvis ikke på alle punkter vil være vores kop te. Men dem lytter vi meget gerne til, siger Joachim B. Olsen, skatteordfører for Liberal Alliance, til avisen.

Han forventer til gengæld en lydhørhed over for partiets førsteprioritet om at sænke topskatten fra 15 til 10 procent.

De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, kalder det et "sandsynligt scenarie", at de kommende forhandlinger ender med indrømmelser til DF i udlændingepolitikken til gengæld for støtte til skattelettelser:

- Vi har ikke noget imod, at man strammer yderligere på udlændingepolitikken, siger han

Siden vedtagelsen af den såkaldte smykkelov i januar har Venstre-regeringens officielle linje været, at der ikke er lagt op til flere stramninger.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, siger, at han ikke vil blande sig i støttepartiernes ønsker:

- Men hvis Dansk Folkeparti kommer med et ønske om, at man skal kigge på udlændingeområdet, så vil vi ikke bare sige, at det ikke kommer til at ske, siger Jacob Jensen til Jyllands-Posten.

Hos Dansk Folkeparti siger skatteordfører Dennis Flydtkjær, at besparelser på udlændingeområdet kunne gå til at mindske skatten i bunden.

- Hvis man kan stramme op på udlændingeområdet og få udgifterne ned, så giver det jo et økonomisk råderum. Noget af det kunne godt gå til lettelser i bunden, siger han til avisen.

Adspurgt om DF kan gå med til at sænke topskatten, siger han:

- Vi går aldrig ind med ultimative krav, så jeg kan ikke sige, at vi aldrig nogensinde går med i noget. Men det er ikke vores indgangsbøn.

/ritzau/