Blå blok smadrer S-R-SF-regering

Danskerne vil stadig have en borgerlig regering, hvis man skal tro den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

Her støttes den borgerlige blok af 95 mandater, mens S-R-SF-regeringen kan samle 63 mandater og tælle 17 mandater fra Enhedslisten med. Der er kun 80 mandater bag et genvalg af Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister.

Venstre trækker det meste af det borgerlige læs med støtte af 32,6 procent - næsten hver tredje vælger. Det svarer til 57 mandater i Folketinget. Dansk Folkeparti får opbakning fra 13,3 procent eller 23 mandater.

Liberal Alliance ligger til ni mandater ligesom ved folketingsvalget med 5,1 procent. Det svageste led på den borgerlige fløj er de Konservative, som kun står til 3,5 procent af stemmerne. Det svarer til seks mandater - to færre end ved valget.

På regeringsfløjen står Socialdemokraterne stadig til en stor tilbagegang i forhold til valget. Liste A støttes af 19,6 procent af vælgerne med 35 mandater. Det er ni færre end ved valget. De Radikale får 8,9 procent eller 16 mandater - én færre end ved valget.

SF støttes af 6,6 procent af vælgerne. Det sikrer tolv mandater eller fire færre folkesocialister end ved folketingsvalget. På den røde fløj profiterer Enhedslisten med 9,9 procent af SF's tilbagegang, og liste Ø står til 17 mandater. Gevinsten er fem mandater.

Kristendemokraterne ligger med 0,6 procent stadig under spærregrænsen på to procent.

Voxmeter har spurgt 1004 vælgere fra 21. januar til 27. januar.

21 procent af de adspurgte var i tvivl om, hvem de vil stemme på. Målingens maksimale statistiske usikkerhed er +/- 2,9 procentpoint.

/ritzau/

 

Dagens Gossip