Blå blok tager afstand fra Barfoed

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), mener, at Lars Barfoed hermed genopliver det håndtryk, som han gav De Radikales leder, Margrethe Vestager (R), i den seneste valgkamp, hvor de to partiledere lagde op til et samarbejde om blandt andet udlændingepolitikken.

»Det er sørme godt, at det her kommer frem. Hvis vælgerne vil stramme udlændingepolitikken, så skal de altså ikke stemme på De Konservative, og det tror jeg vil komme som en overraskelse for mange vælgere – også dem, som stemmer på De Konservative,« siger Kristian Thulesen Dahl, som i dag afslutter et tre dage langt sommergruppemøde i Helsingør med et pressemøde.

Venstre afslutter sit sommergruppemøde fredag i Holstebro. Partiets næstformand, Kristian Jensen (V), understreger, at hans parti modsat De Konservative er åbent for at stramme udlændingepolitikken mere end under VK-regeringen.

»Der er et behov for at få strammet udlændingepolitikken efter den røde regering, og hvordan det præcis skal se ud, det må vi kigge på, den dag vi sidder med regeringsmagten. Vi udelukker ikke noget, og derfra forhandler vi med de andre partier,« siger han.

Liberal Alliance har stemt for flere af regeringens lempelser i udlændingepolitikken, men erklærer sig alligevel lodret uenig med Barfoed. Ifølge politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) er der umiddelbart tre punkter, hvor udlændingepolitikken bør være strammere end dengang, da VKO-partierne styrede udlændingeområdet: Asylbegrebet bør strammes, de offentlige kasser skal i højere grad lukkes for udlændinge, og så skal det være nemmere at udvise kriminelle udlændinge, mener han.

»Dermed er vi lodret uenige med Lars Barfoed. Jeg er dybt, dybt bekymret for, om han gentager det stunt fra den seneste valgkamp, hvor han stillede sig op på broen med Margrethe Vestager, gav hende hånden og smed den borgerlige valgsejr over bord. Jeg synes, han skal besinde sig,« siger Simon Emil Ammitzbøll til Berlingske.

Dagens Gossip