Blå blok vil undersøge domstolene for milde straffe

Politikerne skal en gang i kvartalet have indblik i de straffe, dommerne idømmer forbrydere, så politikerne får dokumentation i forhold til at kunne handle på domme, der eventuelt er for milde.

Det kræver Dansk Folkeparti med støtte fra Venstre og Konservative ifølge Jyllands-Posten.

DF ønsker, at justitsminister Søren Pind (V) indfører en ny kontrol med domstolene, så der i fremtiden bliver udarbejdet kvartalsvise opgørelser over de afsagte domme.

- Med en ny regering er det vigtigt, at vi får sat skik på det her område fra starten, siger næstformand Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

- Personfarlig kriminalitet som vold, voldtægter og vanvidsbilisme bliver ikke straffet hårdt nok, fordi retspraksis ligger for lavt i forhold til de muligheder, der er i strafferammerne, siger han.

Hvis de nye kontrolopgørelser viser, at straffene rent faktisk er mildere, end det politiske flertal ønsker, vil DF kræve flere minimumstraffe.

Det betyder, at man skriver ind i loven, hvor hård straffen som minimum skal være for en bestemt forbrydelse.

Den Danske Dommerforening er ifølge foreningens formand, Mikael Sjöberg, lodret uenig i behovet for både kontrol og minimumstraffe.

- Jeg er overbevist om, at vi dømmer, som befolkningen og den overvejende del af Folketinget gerne vil have.

- Derfor er sådan en kontrolforanstaltning helt unødvendig. De er velkommen til at gøre det, men pengene kunne bruges bedre på mange andre ting, siger formand Mikael Sjöberg til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne er imod forslaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip