BLÅ BOG: Aung San Suu Kyi

Skrevet af admin

13/11/2015
Demokratiikonet Aung San Suu Kyis parti, National Liga for Demokrati (NLD), har sikret sig absolut flertal ved det historiske parlamentsvalg i Myanmar.Dermed får NLD nok sæder i parlamentet til at vælge landets næste præsident.* Daw Aung San Suu Kyi er 70 år gammel, født den 19. juni 1945 i Rangoon, Burma. * Hun er Myanmars oppositionsleder i spidsen for partiet National Liga for Demokrati (NLD).* Aung San Suu Kyi sad i alt 15 år i husarrest i tre perioder fra 1989 til 2010.* Hun modtog Nobels fredspris i 1991, mens hun var i husarrest. Først i 2012 fik hun mulighed for at holde sit nobelforedrag.* Har to børn med nu afdød brite. Derfor er Suu Kyi selv udelukket fra at overtage præsidentposten, da forfatningen ikke tillader, at præsidenten har børn, der er udenlandske statsborgere. * NLD har vundet præsidentposten. Dermed er der er lagt op til, at Aung San Suu Kyi bliver den reelle leder af Myanmar, selv om hun ikke kan blive præsident. Hun har således gjort det klart, at hendes partis præsident skal handle efter flertallet i partiet.* - Præsidenten vil ikke have nogen autoritet. Han skal handle i overensstemmelse med de beslutninger, der bliver truffet i partiet, har Aung San Suu Kyi sagt i et interview med Channel News.Kilder: Reuters, AFP.

Dagens topnyheder

Demokratiikonet Aung San Suu Kyis parti, National Liga for Demokrati (NLD), har sikret sig absolut flertal ved det historiske parlamentsvalg i Myanmar.

Dermed får NLD nok sæder i parlamentet til at vælge landets næste præsident.

* Daw Aung San Suu Kyi er 70 år gammel, født den 19. juni 1945 i Rangoon, Burma.

* Hun er Myanmars oppositionsleder i spidsen for partiet National Liga for Demokrati (NLD).

* Aung San Suu Kyi sad i alt 15 år i husarrest i tre perioder fra 1989 til 2010.

* Hun modtog Nobels fredspris i 1991, mens hun var i husarrest. Først i 2012 fik hun mulighed for at holde sit nobelforedrag.

* Har to børn med nu afdød brite. Derfor er Suu Kyi selv udelukket fra at overtage præsidentposten, da forfatningen ikke tillader, at præsidenten har børn, der er udenlandske statsborgere.

* NLD har vundet præsidentposten. Dermed er der er lagt op til, at Aung San Suu Kyi bliver den reelle leder af Myanmar, selv om hun ikke kan blive præsident. Hun har således gjort det klart, at hendes partis præsident skal handle efter flertallet i partiet.

* - Præsidenten vil ikke have nogen autoritet. Han skal handle i overensstemmelse med de beslutninger, der bliver truffet i partiet, har Aung San Suu Kyi sagt i et interview med Channel News.

Kilder: Reuters, AFP.