Blå bog: Her er Dongs nye bestyrelsesformand

Navnet lyder måske ikke velkendt for de fleste dansker, men i erhvervslivet er Thomas Thune Andersen en markant skikkelse. Læs her om Dongs nye bestyrelsesformand.

* Thomas Thune Andersen er født 4. marts 1955 og er 59 år.

* I 1979 fik han sin HD fra Handelshøjskolen CBS i København, siden har han gået på særlige lederprogrammer på både Harvard Business School og Columbia University.

* Han overtager posten som bestyrelsesformand i Dong efter Fritz Schur, der har siddet for bordenden i energibestyrelsen i ni år.

* Thomas Thune Andersen har tidligere arbejdet 32 år i Mærsk, men blev fyret i 2009, da topchef Nils Smedegaard Andersen ønskede en anden profil i spidsen for forretningen.

* Thune Andersen blev tilbudt en anden post i olievirksomheden, men valgte ikke at tage imod den.

* Siden har han siddet i en række internationale bestyrelser. Blandt andet de hollandske energivirksomheder DeepOcean Group og Blue Water Energy.

* Derudover sidder han i det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy (SSE), der har flere ligheder med Dong Energy. Derfor har Thune Andersen erfaring med energisektoren på bestyrelsesniveau.

* Bestyrelsesposten i SSE forlader han nu for at undgå en eventuel interessekonflikt. Det er uvist, om han bliver siddende i bestyrelserne i de hollandske firmaer.

* Thomas Thune Andersen har siden 2011 også været bestyrelsesformand i den britiske virksomhed Lloyd's Register.

Kilde: Børsen, Businessweek, LinkedIn

/ritzau/

Dagens Gossip