Blå bog: Her er Dongs nye bestyrelsesformand

Navnet lyder måske ikke velkendt for de fleste dansker, men i erhvervslivet er Thomas Thune Andersen en markant skikkelse. Læs her om Dongs nye bestyrelsesformand.

* Thomas Thune Andersen er født 4. marts 1955 og er 59 år.

* I 1979 fik han sin HD fra Handelshøjskolen CBS i København, siden har han gået på særlige lederprogrammer på både Harvard Business School og Columbia University.

* Han overtager posten som bestyrelsesformand i Dong efter Fritz Schur, der har siddet for bordenden i energibestyrelsen i ni år.

* Thomas Thune Andersen har tidligere arbejdet 32 år i Mærsk, men blev fyret i 2009, da topchef Nils Smedegaard Andersen ønskede en anden profil i spidsen for forretningen.

* Thune Andersen blev tilbudt en anden post i olievirksomheden, men valgte ikke at tage imod den.

* Siden har han siddet i en række internationale bestyrelser. Blandt andet de hollandske energivirksomheder DeepOcean Group og Blue Water Energy.

* Derudover sidder han i det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy (SSE), der har flere ligheder med Dong Energy. Derfor har Thune Andersen erfaring med energisektoren på bestyrelsesniveau.

* Bestyrelsesposten i SSE forlader han nu for at undgå en eventuel interessekonflikt. Det er uvist, om han bliver siddende i bestyrelserne i de hollandske firmaer.

* Thomas Thune Andersen har siden 2011 også været bestyrelsesformand i den britiske virksomhed Lloyd's Register.

Kilde: Børsen, Businessweek, LinkedIn

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip