Blå borgmestre giver akutjob kold skulder

Arbejdsløse, der står til at falde ud af dagpengesystemet, skal ikke regne med at få hjælp til et akutjob, hvis de bor i en kommune med en borgerlig borgmester.

Jyllands-Posten har ringet rundt til flere blå borgmestrene, og de fortæller, at de forventer at ansætte ingen eller ganske få ledige som led i regeringens plan.

I Herning siger borgmester Lars Krarup (V), at antallet af ledige, han forventer får ansættelse i kommunen, umiddelbart vil være "nul - men det må tiden vise".

Et lignende svar får avisen i Viborg:

- Det kan blive ingen, og det kan blive nogle stykker. Vi forpligter os kun til at slå jobbet op, siger borgmester Søren Pape Poulsen (K) til Jyllands-Posten.

I aftalen forpligter stat, regioner og kommuner sig til at "arbejde for at tilvejebringe 5000" akutjob.

Dermed har kommunerne kun lovet, at de ledige stillinger bliver slået op - ikke at jobbet går til en arbejdsløs.

Det er meningen, at 3000 akutjob skal skaffes i kommunerne. Men flere af de kommuner, som avisen har talt med siger, at de vil gå efter den mest kvalificerede kandidat - uanset om vedkommende er ved at miste sit livsgrundlag eller ej.

Herlevs socialdemokratiske borgmester, Thomas Gyldal Petersen, er skuffet over sine borgerlige kolleger.

- Jeg kan godt forstå, at Venstre på Christiansborg har gnedet sig i hænderne og glæder sig over, at en dagpengereform, som de lavede, har skabt problemer for regeringen.

- Når regeringen kommer med et løsningsforslag, kan jeg også godt forstå, at Venstre på Christiansborg ærgrer sig.

- Men det må ikke betyde, at Venstre lokalt vil forhindre hjælp til ganske almindelige mennesker i knibe, fordi de hellere vil hjælpe Venstre på Christiansborg, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip