Blå finanslov rykker nærmere - Konservative møder op

Skrevet af admin

26/11/2013

Mest læste i dag

De Konservative slutter sig til forhandlingerne i Finansministeriet med Venstre og regeringen. Dermed kan en blå finanslovaftale rykke nærmere.

På vej ind til forhandlingerne vil De Konservatives formand, Lars Barfoed, ikke afvise, at der kan lande en aftale om finansloven tirsdag aften.

- Vi har været i kontakt med forhandlerne hen over eftermiddagen. Men nu skal der forhandles med os, og så må vi se, om vi kan nå en aftale.

- Kan vi få et godt resultat, så slår vi til, siger Lars Barfoed.

Ifølge Rizaus oplysninger har både De Konservative og Dansk Folkeparti løbende været i kontakt med Venstre, siden det store oppositionsparti mødte op hos finansminister Bjarne Corydon (S) klokken 14.30.

Nu er der så meget kød på aftaleudkastet, at De Konservative har valgt at slutte sig til forhandlingerne. Lars Barfoed fastslår dog, at han også vil have sat sine aftryk på en eventuel aftale i form af mere vækst og flere arbejdspladser.

Samtidig gør han det klart, at De Konservative vil strække sig langt for at undgå, at regeringen indgår en aftale med Enhedslisten:

- Det her land har ikke råd til, at Enhedslisten får mere at skulle have sagt. Så vil det gå værre for økonomien. Så får vi et land, hvor vi ikke får vækst og større indtjening i virksomhederne, og det vil også gå ud over de svageste i samfundet, siger Lars Barfoed.

Da Lars Løkke Rasmussen 14.30 tirsdag mødte op til forhandlingerne fastslog han, at Venstre vil have De Konservative med i en aftale.

- Vi indgår ikke en aftale uden at konsultere de andre partier i oppositionen. Vi har et tæt og godt at samarbejde med De Konservative, og derfor vil vi tale sammen, før der indgås en aftale, siger Lars Løkke Rasmussen, lød det fra Lars Løkke Rasmussen på vej ind til mødet.

At Lars Barfoed har sluttet sig til Løkke omkring forhandlingsbordet i Finansministeriet kan tolkes i retning af, at de borgerlige partier nu har samlet det hold som skal til for at lukke en aftale.

Der spekuleres i, at parterne nu vil blive ved bordet til man enten kan indgå en aftale eller konstatere et sammenbrud.

Hvis de borgerlige partier vælger at tage en tænkepause og forlader Finansministeriet, kan det i teorien give Enhedslisten en åbning for at komme tilbage med et nyt tilbud til regeringen.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen fastslog dog tidligere tirsdag, at hun ikke ønsker at slække yderligere på Enhedslistens krav.

Også Dansk Folkeparti var tirsdag inviteret til forhandlinger, men mødet blev i første omgang udskudt på grund af de langvarige forhandlinger med Venstre, og det er endnu uvist, om Kristian Thulesen Dahl også vil dukke op i Finansministeriet.

/ritzau/