Blå lejr vil have Løkke til at fokusere på grænsekontrol

Både DF-formand Kristian Thulesen Dahl og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, forventer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag adresserer emnet grænsekontrol.

Det skal ske i forbindelse med regeringens nye udspil, som skal bremse tilstrømning af flygtninge og migranter til Danmark. Udspillet præsenteres klokken 14.

Statsministeren er kommet med en plan for fire asylstramninger, og i den plan er grænsekontrol ikke nævnt. Men det skal det, mener støttepartierne.

- Rigtig mange danskere forventer af os, at vi har styr på, hvem der kommer ind til Danmark.

- Det her eldorado, vi har i Europa nu, hvor folk render for forgodtbefindende for at finde ud af, hvor man vil slå sig ned permanent, er en uholdbar situation, siger Thulesen Dahl.

På et pressemøde klokken 14 vil Løkke sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) samt justitsminister Søren Pind (V) fremlægge regeringens plan.

Inden da er samtlige partiledere indkaldt til møde hos Løkke i Statsministeriet, og grænsekontrol bliver et emne, fastslår Pape.

- Jeg forventer, at statsministeren nu lægger noget frem, som adresserer det her. Noget, som sender nogle klare signaler. Der skal som minimum være en midlertidig grænsekontrol, siger Pape.

Sverige indførte en midlertidig grænsekontrol torsdag, men regeringen har afvist at følge trop på det træk.

/ritzau/

Dagens Gossip