Blå varevogn kan være spor i Hedegaard-sag

Han er fortsat som sunket i jorden, gerningsmanden bag attentatforsøget på den 70-årige islamkritiker Lars Hedegaard.

Men nu - godt fem måneder efter attentatforsøget - retter politiet opmærksomheden mod en mørkeblå VW Transporter, der holdt over for Lars Hedegaards bopæl på gerningstidspunktet.

Bilen blev solgt gennem Den Blå Avis tre dage før, at gerningsmanden forklædt som postbud forsøgte at skyde Lars Hedegaard ned på klos hold foran sit hjem.

Det er imidlertid ikke lykkedes for politiet at lokalisere køberen af varevognen.

Køberen har nemlig opgivet adressen "Murciagade 14, 2300 Kbh S.", der imidlertid ikke eksisterer i virkeligheden.

Og køberen af varevognen har desuden anvendt navnet "Mohammed Issa", som politiet også mener er opdigtet til lejligheden.

- I øjeblikket mangler vi hjælp til at forfølge et spor, der handler om en mørkeblå varebil, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

- Vi vil gerne kunne afklare, om bilen og dens ejer kunne have noget med drabsforsøget at gøre, eller om vi kan udelukke bilen som del af den fortsatte efterforskning, siger han.

- Vi har efterforsket en lang række muligheder og spor i forbindelse med drabsforsøget på Lars Hedegaard Jensen. Vi må desværre konstatere, at det kæmpe arbejde endnu ikke har ført til en opklaring, siger vicepolitiinspektøren.

Den ukendte gerningsmand forsøgte at lokke forfatteren og daværende formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard i en fælde, da han forklædt som postbud ringede på Hedegaards dør tirsdag den 5. februar omkring klokken 11.20.

Gerningsmanden, der beskrives som en yngre mand med anden etnisk herkomst end dansk, affyrede et skud, der gik tæt forbi Lars Hedegaards hoved.

De to mænd endte i håndgemæng, inden gerningsmanden - der taler dansk uden accent - tog flugten.

Den blå varevogn blev også observeret parkeret på præcis samme sted som på attentat-tidspunktet den 20. marts. Bilen har registreringsnummer AW 89 223.

/ritzau/

Dagens Gossip