Blåbærbrus med frugt

Sommerens ubetinget lækreste drik til både børn og voksne!

Til 4 glas skal du bruge:
500g blåbær – evt. frosne
100g lyst kokospalmesukker eller andet sukker
½ halv vanillestang, delt
1-1,2 L kold danskvand
1 appelsin
1 nektarin
1 håndfuld jordbær
1 håndfuld blåbær
Isterninger

Sådan gør du:
Kombiner 500g blåbær, kokospalmesukker og vanillebælg i en gryde og bring i kog.

Lad bærrene simre kort. Bærrene skal blot ’kolapse’ og afgive mest mulig saft.

Hæld bærmassen igennem en finmasket si eller et osteklæde. Der bliver ca. 3½-4 dl. saft af portionen. Den tilbageværende blåbærmasse kan smages til med lidt ekstra sødt og bruges som alternativ til syltetøj.

Fordel blåbærsaften i 4 store glas.

Skyl frugt og bær grundigt. Skær appelsinen over på midten og skær hver halvdel i tynde skiver. Skær kødet fra nektarinen og skær det i tynde skiver. Skær jordbærrene i tynde skiver. Anvend blåbærrene hele.

Fordel frugten samt masser af isterninge i de 4 glas og top med danskvand.

Server straks – gerne med en lille ske, så frugten kan pilles op og nydes undervejs.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip