Blåt budget-exit kommer ikke bag på Frank Jensen

Venstre og de Konservative meldte sig onsdag ud af forhandlingerne, mens Liberal Alliance allerede mandag forlod forhandlingsbordet. Frank Jensen mener, at de borgerlige partier har stirret sig blinde på skatten.

»Venstre, Konservative og Liberal Alliance har desværre stirret sig blinde skattelettelser. Jeg har fremlagt en pakke med en lang række forbedringer af vilkårene for de små og mellemstore virksomheder. Den forhandler vi stadig om, men det er ærgerligt, at Venstre og Konservative ikke vil deltage i det arbejde,« siger Frank Jensen i en mail.

Han mener, at skatten i hovedstaden i dag har et rimeligt niveau.

»Skatten i København er i forvejen lav. Vi har den niende laveste personskat i København, og vi er nummer 20 ud af 98 kommuner på det samlede skattetryk. Til gengæld vokser København med 100.000 indbyggere frem mod 2025, og vi har massivt behov for boliger, som er til at betale for almindelige lønmodtagere, en bedre folkeskole, investeringer i mere metro, cykelstier og renovering af vores skoler,« siger Frank Jensen.

De Konservative havde sammen med Venstre foreslået besparelser for 394 millioner kroner ved blandt andet at droppe bycyklerne og lukningen af Amagerbrogade.

De tilbageværende partier er nu Socialdemokraterne, SF, de Radikale, Enhedslisten samt Dansk Folkeparti.

Dagens Gossip