Black Friday slog alle danske forbrugsrekorder

Danskerne har i den grad taget det amerikanske udsalgsfænomen Black Friday til sig.

Dankortomsætningen nåede i løbet af fredagen op på 1983 millioner kroner, og det er ny forbrugsrekord.

Det er 13 procent højere end den hidtidige dagsrekord, der blev sat under sidste års julehandel, og det er hele 29 procent mere, end der blev købt for på Black Friday sidste år.

- Black Friday overgik alle forventninger. Selv om vi regnede med en klar stigning fra sidste år, er det ret utroligt, at den stryger så suverænt ind som den største handelsdag nogensinde, siger Martin Barfoed, der er politisk konsulent hos Dansk Erhverv.

Betalingsselskabet Nets' egen opgørelse viser, at det særligt var i perioden mellem 15 og 17, at der blev brugt flest penge.

- Også på nettet var der travlt, og antallet af betalinger lå allerede tidligt på morgenen meget højere, end de normalt gør på den tid af døgnet, siger Jeppe Juul-Andersen, der er ansvarlig for dankort hos Nets.

Hos Dansk Erhverv håber man, at fredagens rekord kan være en strømpil for julehandlen i det hele taget.

- Det er en rigtig god start på julesalget i detailhandlen. Nu håber vi naturligvis, at Black Friday kan være med til at løfte den samlede julehandel, siger Martin Barfoed.

Den hidtidige omsætningsrekord for dankort stammer fra 22. december sidste år, hvor der blev købt varer for 1750 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip