Black Sabbath scorer hattrick med rockpriser

Ozzy Osbourne og hans gruppekammerater blev kåret som levende legender og comebackpladen »13« indbragte bandet prisen for bedste album.
Desuden sejrede rockveteranerne i kategorien for årets begivenhed, fordi albummet opnåede en førsteplads på den britiske hitliste - gruppens første i 43 år.

Hattricket var en kendsgerning få timer efter, at Osbourne, Tony Iommi og Geezer Butler havde offentliggjort deres beslutning om at forlænge Black Sabbaths genforeningsturné, så den kommer til at strække sig et godt stykke ind i 2014.

Torsdagens prisfest på spillestedet Roundhouse bød på et bevægende indslag, Den kræftramte guitarist Wilko Johnson blev hyldet med den såkaldte Innovator Award, som Jimmy Page overrakte. Bifaldet ville ingen ende tage, da Johnson i sin takketale konstaterede »Jeg skulle jo være død nu«.

Den tidligere Dr. Feelgood-guitarist fik tidligere på året konstateret kræft i bugspytkirtlen og lægerne meddelte, at han ville dø inden oktober. Selv om han nægter at modtage behandling, har Johnson det lige nu så godt, at han håber at leve længe nok til at indspille et sidste album sammen med The Who-forsangeren Roger Daltrey.

Blandt de øvrige vindere i aftes var Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Mott the Hoople og Manic Street Preachers-forsangeren James Dean Bradfield.

Dagens Gossip