Blade Runner taler ud på årsdagen for kærestens død

Skrevet af admin

14/02/2014

Dagens topnyheder

Den benamputerede sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius siger, at han er tynget af sorg, ét år efter at han skød og dræbte sin modelkæreste. Pistorius har hele tiden fastholdt, at der var tale om en ulykke.

Den 27-årige sportsudøver, der er kendt som "Blade Runner", skød kæresten Reeva Steenkamp gennem en toiletdør, men han har forklaret, at han troede, at hun var en indbrudstyv.

Se billederne: Twitter-brugere gør grin med 'Blade Runner'-tragedien

Han er dog tiltalt for overlagt drab, og retssagen mod ham begynder 3. marts.

- Ingen ord kan på tilstrækkelig vis beskrive mine følelser omkring den frygtelige ulykke, der har forårsaget sådan en smerte for alle, der virkelig elskede og fortsat elsker Reeva, skriver Pistorius på sin hjemmeside på årsdagen for hendes død.

- Smerten og tristheden - særligt for Reevas forældre, familie og venner - fylder mig med sorg.

- Tabet af Reeva og traumet over den dag vil jeg bære med mig i resten af mit liv, skriver han i beskeden, som han blot underskriver "Oscar".

Han har også tweetet et link til beskeden og siger, at det er "et par ord fra mit hjerte".

Læs også: Blade Runner skal for retten til marts

Det er første gang, at han har brugt sin officielle konto på det sociale medie siden 12. februar 2013 - to dage før de dræbende skud.

Hændelsen på valentinsdag sendte chokbølger gennem sportsverdenen, og delte folk i spørgsmålet om, hvorvidt den sydafrikanske nationalhelt var skyldig i drab, eller om det var en hjerteskærende ulykke.

Steenkamp blev skudt i hovedet, i albuen og i hoften gennem en låst badeværelsesdør i Pistorius' hjem.

/ritzau/AFP