Blade Runners kæreste mindet ved privat ceremoni

Oscar Pistorius var ikke til stede, da hans dræbte kæreste Reeva Steenkamp tirsdag formiddag blev mindet ved en privat ceremoni ved et krematorium i sydafrikanske Port Elizabeth.

På det tidspunkt sad Pistorius i en retssal i Pretoria for at få at finde ud af, om han ville blev løsladt mod kaution, eller om han fortsat skal sidde fængslet, mens drabssagen efterforskes og retssagen mod OL-atleten forberedes.

Ingen af de 90 pårørende og venner, der var inviteret til mindehøjtideligheden, kunne forstå, hvorfor den 29-årige model og jurist blev skudt af sin kæreste natten til torsdag.

Der var ingen synlige tegn på, at hendes forhold til Oscar Pistorius knagede.

- Jeg spurgte hendes far, og han sagde nej, hun var glad for at være sammen med Oscar. Men måske skjulte hun det bare godt, siger Gavin Venter, der har arbejdet sammen med Steenkamps far, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bongiwe Gaxambaa, der gik i klasse med Steenkamp i en katolsk skole, kan stadig ikke fatte, at veninden ikke længere er i live.

- Det er først nu, hvor jeg er her, at jeg forstår, at hun ikke er her længere, siger Gaxambaa.

Både hun og Gavin Venter forventer, at Pistorius bliver straffet hårdt for drabet på Reeva Steenkamp og ser ingen grund til, at han skal løslades mod kaution, tværtimod.

Til stede ved mindehøjtideligheden var også en række sydafrikanske kendisser fra sportsverdenen og underholdningsbranchen, der kendte Reeva Steenkamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip